Ευρωπαϊκό στίβου: Ιστορικός Καραλής, έκανε ατομικό ρεκόρ και πήρε το ασημένιο στη Ρώμη

Διαβάζεται σε 1'
Εμμανουήλ Καραλής
Εμμανουήλ Καραλής EUROKINISSI SPORTS

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγραψε ιστορία στη Ρώμη, έκανε ατομικό ρεκόρ, πήρε το ασημένιο μετάλλιο και έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής που το καταφέρνει σε Ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου.

Το 2024 είναι αναμφίβολα η χρονιά του Εμμανουήλ Καραλή. Ο 24χρονος άλτης έγραψε ιστορία στο Ευρωπαϊκό στίβου της Ρώμης κατακτώντας το τρίτο του μετάλλιο σε επίπεδο ανδρών και το πρώτο του στη διοργάνωση.

Όπως αναφέρει το SPORT24, ο “Μανόλο” πήδηξε με άνεση τα 5,87μ., βελτίωσε κατά δύο εκατοστά το ατομικό του ρεκόρ, είχε περάσει τα 5,85μ. στη Γλασκώβη για να πάρει το χάλκινο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου, και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το καταφέρνει Έλληνας αθλητής του άλματος επί κοντώ, καθώς το προηγούμενο “γαλανόλευκο” μετάλλιο στη διοργάνωση στο εν λόγω αγώνισμα χρονολογείται πίσω στο 1966 στη Βουδαπέστη, με επίδοση στα 5,05μ. από τον Χρήστο Παπανικολάου.

Ο Καραλής έδειχνε από το ξεκίνημα του αγώνα ότι σήμερα (12/6) είναι η μέρα του, καθώς πέρασε με άνεση κάθε άλμα που δοκίμασε (5,50μ., 5,65μ., 5,75μ.), μέχρι να αποτύχει στην πρώτη του προσπάθεια στα 5,82μ., ένα άλμα που ωστόσο πέρασε με τη δεύτερη.

Η απονομή του ασημένιου μεταλλίου:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα