Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Τρομερός ο Βαζαίος – Πήρε χρυσό μετάλλιο (και) στην πεταλούδα

Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Τρομερός ο Βαζαίος – Πήρε χρυσό μετάλλιο (και) στην πεταλούδα
Ο Ανδρέας Βαζαίος AP

Ο Έλληνας κολυμβητής λίγη ώρα πριν το χρυσό στα 200μ. πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό σε 25άρα πισίνα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. μικτή ατομική.

Απίστευτα πράγματα κάνει ο Ανδρέας Βαζαίος στη Γλασκώβη, όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε 25άρα πισίνα, καθώς την Κυριακή πρόσθεσε δύο ακόμα μετάλλια στη συλλογή του, φτάνοντας συνολικά τα τρία στη διοργάνωση.

Όπως γράφει το Sport24.gr, ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στα 200μ. πεταλούδα με χρόνο 1:50.23, που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε κατακτήσει το χάλκινο στα 100μ. μικτή ατομική με 51.62. Και αυτός ο χρόνος αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο είχε πετύχει ο ίδιος στον ημιτελικό (51.75). Στην κορυφή ανέβηκε ο Ρώσος Κλίμεντ Κολέσνικοφ με επίδοση 51.15, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Σεργκέι Φεσίκοβ, επίσης από τη Ρωσία, με 51.59.

Συγχαρητήρια από τον πολιτικό κόσμο

«Οι νέες μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες και επιδόσεις σας επιβεβαιώνουν την αλματώδη πορεία σας προς την παγκόσμια κορυφή της κολύμβησης. Θερμά συγχαρητήρια», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο μήνυμά του στον Ανδρέα Βαζαίο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 200μ. πεταλούδα και του χάλκινου μεταλλίου στα 100μ. μικτής ατομικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επεσήμανε: “Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, πρωταθλητής Ευρώπης, τίμησες την Ελλάδα και μας έκανες όλους υπερήφανους. Συγχαρητήρια!”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα