FORMULA 1: Αποχωρεί από τη Ferrari ο Φέτελ, υποψήφιος να τον διαδεχθεί ο Κάρλος Σάινθ

FORMULA 1: Αποχωρεί από τη Ferrari ο Φέτελ, υποψήφιος να τον διαδεχθεί ο Κάρλος Σάινθ
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με το μονοθέσιο της Ferrari AP

Στη διάρκεια της Τρίτης (12/5) έγινε γνωστό πως η Ferrari και ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν θα συνεχίσουν μαζί και την επόμενη χρονιά και ο Κάρλος Σάινθ είναι το πρώτο φαβορί για να τον διαδεχθεί στην ιταλική ομάδα.

Τα γκραν πριν της Formula 1 έχουν αναβληθεί ελέω κορονοϊού και το πρωτάθλημα της σεζόν 2020 είναι στον αέρα με την έναρξη του να έχει οριστεί για τις 5 Ιουλίου με τον αγώνα στην Αυστρία. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τις ομάδες να προγραμματίζουν από τώρα τι θα γίνει το 2021 και στη διάρκεια της Τρίτης (12/5) είχαμε μια σημαντική εξέλιξη. Ο λόγος για την οριστικοποίηση του διαζυγίου ανάμεσα στη Ferrari και τον Σεμπάστιαν Φέτελ με τις δύο πλευρές να ανακοινώνουν πως δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία τους με αποτέλεσμα τόσο η Scuderia, όσο κι ο Γερμανός οδηγός να σκέφτονται ήδη το μέλλον τους.

Η θρυλική ιταλική ομάδα δεν βρήκε τρόπο να πείσει τον Φέτελ (τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά με τη Red Bull 2010, 2011, 2012, 2013) να μείνει με μικρότερο (και σε χρονική διάρκεια και σε αποδοχές) συμβόλαιο αλλά όπως όλα δείχνουν έχει βρει τον αντικαταστάτη του.

Αυτός όπως λένε στην Ιταλία είναι ο 25χρονος Ισπανός Κάρλος Σάινθ (γιος του θρύλου του WRC, Κάρλος Σάινθ) που έχει συμβόλαιο το 2020 με τη McLaren. Ο 25χρονος Ισπανός έχει 102 συμμετοχές στη Formula 1 με τις Toro Rosso, Renault και McLaren, από το 2015 έως σήμερα, ενώ έχει συγκεντρώσει 267 βαθμούς με καλύτερη θέση σε πρωτάθλημα να είναι η έκτη που κατέκτησε το 2019. Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς του grid και θεωρείται ο ιδανικός για να λειτουργήσει ως το νούμερο 2 στη Ferrari δίπλα στον 22χρονο Σαρλ Λεκλέρκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα