Γαλατσόπουλος: "Δεν μπορείς να καταδικάσεις ΠΑΟΚ - Άρη, φυσική θέση του Ολυμπιακού η Α1"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ BASKET LEAGUE ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2019-2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος EUROKINISSI SPORTS

Δεν θα υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Άρης, καθώς ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δήλωσε ότι αυτό αναμένεται να αποφασιστεί στο επερχόμενο συμβούλιο. "Θέλουμε τον Ολυμπιακό, αλλά είναι θέμα της ΕΟΚ και δικό του" (VIDEO).

Στην Αθλητική Κυριακή της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε (3/5) ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο παρόν, αλλά και στο μέλλον της Basket League. Μίλησε για την επερχόμενη οριστική και επίσημη διακοπή του πρωταθλήματος μπάσκετ, εξήγησε ανοιχτά πως ΠΑΟΚ και Άρης δεν θα υποβιβαστούν καθώς έμεναν έξι αγωνιστικές για το φινάλε της Α1, ενώ υποστήριξε ότι η θέση του Ολυμπιακού είναι στην Α1 αρκεί και εκείνος να θέλει να γυρίσει μετά από τη συμμετοχή του στην Α2 τη σεζόν 2019/20. 

Χαρακτηριστικά δήλωσε: "Η εισήγησή μας στην πολιτεία για οριστική διακοπή λήφθηκε ομόφωνα στις 23/3 και δικαιωνόμαστε από τα γεγονότα, 23 πρωταθλήματα έχουν διακοπεί εκτός από την Ισπανία, την Τουρκία και τη Γερμανία. Θέλω να υπενθυμίσω ότι στιε 13/3 αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Το κυρίαρχο θέμα είναι η υγεία των αθλητών, υπάρχει μια σύμπνοια και καταλαβαίνουν το καλό όλων" ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Γαλατσόπουλου, που συνέχισε: "Το θέμα της οριστικής απόφασης θα συζητηθεί στο ερχόμενο συμβούλιο μετά και την ψήφιση της τροποποίησης από τον κ. Αυγενάκη για να μπορούν οι Λίγκες και οι ομοσπονδίες να αποφασίζουν. Όλα θα συζητηθούν. Οι ομάδες είναι 14, όταν υπάρχει απότομη διακοπή πρωταθλήματος και ενώ έμεναν έξι αγωνιστικές, δεν μπορείς να καταδικάσεις και να ρίξεις κάποια ομάδα όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Αυτό έχει ήδη συζητηθεί και θα συζητηθεί ξανά. Ο Ολυμπιακός αναίτια αποχώρησε από το πρωτάθλημα, κατά την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας. Η επιστροφή του είναι θέμα αγωνιστικό και αφορά την ΕΟΚ, από εκεί και πέρα είναι και θέμα καθαρά δικό του. Όλοι είναι θετικοί στη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, γιατί εκεί είναι η φυσική του θέση". 

ADVERTISING

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός
SHARE:

24Media Network