Η Παραολυμπιονίκης Μαρίκε Βέρβουτ έβαλε τέλος στη ζωή της με ευθανασία

Η Παραολυμπιονίκης Μαρίκε Βέρβουτ
Η Παραολυμπιονίκης Μαρίκε Βέρβουτ AP IMAGES

Η Παραολυμπιονίκης Μαρίκε Βέρβουτ έβαλε τέλος στη ζωή της με ευθανασία σε ηλικία 40 ετών. Η σπάνια νόσος από την οποία έπασχε την οδήγησε σε αυτή την απόφαση.

Θλίψη στο χώρο του αθλητισμού σκόρπισε η είδηση ότι η Παραολυμπιονίκης Μαρίκε Βέρβουτ έβαλε τέλος στη ζωή της με ευθανασία. Σε ηλικία 40 ετών η σπουδαία αθλήτρια του στίβου αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της αφού δεν άντεχε άλλο τους αφόρητους πόντους.

Η Μαρίκε Βέρβουτ έπασχε από ανίατη, εκφυλιστική ασθένεια της σπονδυλικής στήλης και για αυτό το λόγο από το 2008 είχε ετοιμάσει τα έγγραφά της για να έχει δικαίωμα να κάνει ευθανασία.

ADVERTISING

"Είναι κάτι τρομερά δύσκολο για το σώμα μου. Σε κάθε προπόνηση υπέφερα από τους πόντους. Το να προπονούμαι και να αγωνίζομαι είναι το φάρμακο μου. Φοβάμαι, αλλά αυτά τα χαρτιά για την ευθανασία μου δίνουν αρκετή γαλήνη στο μυαλό μου, γιατί ξέρω πως όταν δεν θα αντέχω άλλο έχω αυτά τα χαρτιά" είχε πει σε παλιότερη συνέντευξη.

Όπως έγινε γνωστό η Βέρβουτ έβαλε τέλος στη ζωή της με μία ένεση, ενώ στην πόλη όπου ζούσε (το Ντιστ της Ολλανδίας) θα υπάρχει βλίο συλλυπητηρίων διαθέσιμο στο δημαρχείο από την Τετάρτη (23/10).

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της κατέκτησε τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια. Στο Λονδίνο το 2012 κατέκτησε το χρυσό στα 100μ. και το ασημένιο στα 200μ., ενώ στο Ρίο τέσσερα χρόνια αργότερα ήταν δεύτερη στα 400μ. και τρίτη στα 100μ. Όλες οι συμμετοχές της ήταν στην κατηγορία Τ51/52.

Πριν διαγνωστεί με αυτή την σπάνια νόσο η Βέρβουτ ήταν τριαθλήτρια.

Πηγή: 

Sport24.gr

SHARE:

24Media Network