Κλοπ: “Ο Τσιμίκας είναι συναρπαστικός, ο παίκτης που χρειαζόμασταν”

Κλοπ: “Ο Τσιμίκας είναι συναρπαστικός, ο παίκτης που χρειαζόμασταν”

Ο Γιούργκεν Κλοπ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Λίβερπουλ, μίλησε για την απόκτηση του Κώστα Τσιμίκα και τις πρώτες εντυπώσεις του από τον Έλληνα αριστερό μπακ, υποστηρίζοντας πως είναι ο παίκτης που χρειάζονταν οι Reds.

Η Λίβερπουλ άρχισε την προετοιμασία της στην Αυστρία ενόψει της νέας σεζόν, με τον Κώστα Τσιμίκα να δίνει το παρών και να κερδίζει εξ αρχής τις εντυπώσεις, αν κρίνουμε απ’ τα κολακευτικά σχόλια του Γιούργκεν Κλοπ για εκείνον στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Σύμφωνα με το Sport24.gr, o Γερμανός τεχνικός μίλησε για τον 24χρονο αριστερό μπακ και του έπλεξε το εγκώμιο, υποστηρίζοντας πως είναι ο κατάλληλος παίκτης για να αποτελέσει την εναλλακτική λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας, πίσω από τον Άντι Ρόμπερτσον.

“Ο Κώστας είναι μία μεταγραφή που μας δείχνει ότι είναι αυτό που αναζητούσαμε, αυτό που χρειαζόμασταν. Πιστεύω πως πλέον η θέση του αριστερού μπακ δεν θα είναι εκείνη που ο κόσμος θα λέει διαρκώς πως ‘χρειαζόμαστε παίκτη κλπ’. Ο Μίλνερ έπαιξε εκεί μερικές φορές, αλλά δεν μπορούμε να ρισκάρουμε άλλο ή για την ακρίβεια πρέπει να μειώσουμε το ρίσκο.

Τα φουλ-μπακ μας, με βάση τον τρόπο που αγωνιζόμαστε, είναι πολύ σημαντικό να διαθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία, όπως η ταχύτητα, η ικανότητα στην ντρίμπλα κλπ.

Όταν είδα πρώτα φορά τον Κώστα σκεφτηκα ‘είναι εφικτό να πάρουμε κάποιον σαν αυτόν’; Βέβαια, δεν είναι παίκτης με μεγάλη εμπειρία επειδή άρχισε λίγο αργά την καριέρα του. Ωστόσο, τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει μπει σε μία ρότα και χτίζει την καριέρα του, προφανώς. Έπειτα, είχαμε μία συζήτηση και ήταν πάρα πολύ θετικός, γνωρίζοντας πως είχαμε ήδη έναν παγκοσμίου κλάσης αριστερό μπακ. Όμως, αυτό είναι ακριβώς που προσπαθείς να έχεις σε μία ομάδα”, ήταν το σχόλιο του Κλοπ. ενώ ο Γερμάνος ανέλυσε τις σκέψεις του για τη νέα σεζόν.

“Λόγω του κορονοϊού θα είναι η πιο έντονη σεζόν της ζωής μας. Και λόγω του ιού, δεν μπορούμε να προετοιμαστούμε τέλεια, γιατί κανείς δεν ξέρει πως θα είναι τα οικονομικά στους επόμενους μήνες. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να καλύψουμε κάθε πιθανό πρόβλημα, αλλά είμαι χαρούμενος με τη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ο Ρόμπερτσον και ο Τρεντ δεν μπορούν να παίζουν 50 παιχνίδια σε κάθε σεζόν. Οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος που έχουμε αυτήν την κανονική επιλογή και ο Τσιμίκας είναι κανονική επιλογή. Είναι σούπερ τύπος, με πολλή αυτοπεποίθηση, λίγο πονηρός αν θέλετε και μπορείτε να τον δείτε στο Youtube, είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι οπαδοί μας το έχουν κάνει ήδη. Θα έλεγα αρκετά συναρπαστικός”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα