Κορονοϊός: Οι ομάδες συμφώνησαν την οριστική διακοπή της ΕΚΟ Basket League

Κορονοϊός: Οι ομάδες συμφώνησαν την οριστική διακοπή της ΕΚΟ Basket League
Ντίνος Μήτρογλου, Ιωάννης Παπαπέτρου και Γιόνας Ματσιούλις σε ΑΕΚ - Παναθηναϊκός Eurokinissi Sports

Στην τηλεδιάσκεψη των 14 ομάδων της EKO Basket League αποφασίστηκε να διακοπεί οριστικά το Πρωτάθλημα. Απομένει να βρεθεί ο τρόπος, ενώ δεν συζητήθηκε θέμα πρωταθλητή και υποβιβασμού.

Την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της ΕΚΟ Basket League αποφάσισαν οι 14 ομάδες μετά από την τηλεδιάσκεψη που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας (23/3), μαζί με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο.

Η κοινή πλεύση και τοποθέτηση των εκπροσώπων των ομάδων ήταν πως δεδομένης της κατάστασης το Πρωτάθλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί και ως εκ τούτου αποφασίστηκε από κοινού η οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος.

Αυτό βέβαια είναι το ένα σκέλος, το πρωταρχικό και προφορικό, αφού αυτό που θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα είναι να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με την ΕΟΚ, αφού υπάρχουν πολλά και σημαντικά ζητήματα, τα οποία εκφράστηκαν με προβληματισμό από αρκετές ομάδες, όπως τα συμβόλαια, τα δεδουλευμένα των παικτών και φυσικά ο τρόπος που θα επέλθει η διακοπή (κατάταξη κλπ).

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ενημέρωσε τις ομάδες ότι τα γήπεδα είναι κλειστά μέχρι το τέλος του Μαρτίου και ότι έχει πληροφόρηση για να υπάρξει παράταση στο “λουκέτο” για έναν ακόμη μήνα, ενώ παράλληλα παρέθεσε και την αναστολή των πτήσεων ως κομμάτι των προβλημάτων που εμποδίσουν την άμεση επιστροφή στη δράση. Παράλληλα, τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης στις ομάδες και εισηγήθηκε τη διακοπή του Πρωταθλήματος για λόγους ανωτέρας βίας, προτείνοντας εν συνεχεία να μεταφερθεί σε όσα συνεπάγονται μίας τέτοιας απόφασης.

Καμία συζήτηση για πρωταθλητή και υποβιβασμό

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, συμφωνήθηκε ότι το Πρωτάθλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί, ωστόσο ζητήθηκε να υπάρχει ακριβής ενημέρωση σχετικά με το πώς θα αποφασιστεί η διακοπή και τι θα σημαίνει αυτό στην τελική κατάταξη και την επικύρωση της βαθμολογίας, ενώ οι άνθρωποι της ΑΕΚ επίσης συμφώνησαν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η σεζόν, ωστόσο εξέφρασαν προβληματισμό για τα συμβόλαια και το ενδεχόμενο των προσφυγών.

Τον λόγο πήρε εκ νέου ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, λέγοντας πως η απόφαση σχετικά με τη διακοπή του Πρωταθλήματος πρέπει να παρθεί στην τρέχουσα τηλεδιάσκεψη και έπειτα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες με την ΕΟΚ και την Πολιτεία ώστε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα νομιμοποιεί τη διακοπή.

Οι ομάδες συμφώνησαν για την απόφαση της διακοπής, η οποία ωστόσο θα πρέπει να κατατεθεί με επίσημη πρόταση στον Λευτέρη Αυγενάκη, κατόπιν συνεννόησης και με την ΕΟΚ. Αυτό που πρέπει να αναζητήσουν και να διευθετήσουν βέβαια είναι τα συμβόλαια των παικτών και η καταβολή των δεδουλευμένων, με αρκετές ομάδες να ξεκαθαρίζουν πως έχουν καλύψει οικονομικά τους παίκτες τους και δη τους ξένους.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα