Κορονοϊός: Βγήκε από το τεχνητό κώμα ο Σαμπιά της Μονπελιέ

Κορονοϊός: Βγήκε από το τεχνητό κώμα ο Σαμπιά της Μονπελιέ
AP

O 23χρονος μέσος της Μονπελιέ, Ζουνιόρ Σαμπιά, που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και βρίσκεται σε ΜΕΘ, βγήκε από το τεχνητό κώμα το Σάββατο (25/4) και αναπνέει πλέον δίχως μηχανική υποστήριξη

Ο Ζουνιόρ Σαμπιά, ο οποίος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της πρώτης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος (Ligue 1) που προσβλήθηκε από κορονοϊό, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο την προηγούμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με το Sport24.gr, ο 23χρονος μέσος της Μονπελιέ εμφάνισε αρχικά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, το τεστ κορονοϊού στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε αρνητικό και πήρε εξιτήριο την επόμενη ημέρα.

Την Τετάρτη εμφάνισε συμπτώματα δύσπνοιας, το (νέο) τεστ βγήκε θετικό και την Πέμπτη μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Τις δύο προηγούμενες ημέρες, ο νεαρός ποδοσφαιριστής μπήκε σε τεχνητό κώμα, αλλά το Σάββατο το βράδυ κατάφερε να αναπνέει δίχως μηχανική υποστήριξη, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, η κατάσταση της υγείας του Σαμπιά παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή, με τους ιατρούς να τον έχουν υπό στενή παρακολούθηση. Την εφετινή σεζόν ο 23χρονος χαφ είχε ένα γκολ και μία ασίστ σε 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη Μονπελιέ, η οποία τον είχε αποκτήσει το καλοκαίρι του 2018 αντί 2.000.000 ευρώ από τη Νιόρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα