Λιόλιος: “Την ευθύνη την έχω εγώ και η διοίκηση της ΕΟΚ”

Λιόλιος: “Την ευθύνη την έχω εγώ και η διοίκηση της ΕΟΚ”
Ο Βαγγέλης Λιόλιος EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Λιόλιος βγήκε μπροστά μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής Ανδρών από το MundoBasket 2023, κάλυψε απόλυτα τον Δημήτρη Ιτούδη και τους παίκτες της Εθνικής Ανδρών και πήρε πάνω του την ευθύνη για οποιαδήποτε μη αγωνιστική υπέρβαση.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος έγινε ασπίδα για τους παίκτες και τον Δημήτρη Ιτούδη στις δηλώσεις του μετά τον τελευταίο αγώνα της Εθνικής Ανδρών κόντρα στο Μαυροβούνιο για το MundoBasket.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, όπως αναφέρει το SPORT24, πήρε πάνω του την ευθύνη για την πορεία της Εθνικής, λέγοντας ότι είναι δική του ευθύνη και της Ομοσπονδίας, αφού έχει ως αρχή να φταίνε πάντα αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις.

Αναλυτικά ο προέδρος της ΕΟΚ δήλωσε:

Ο αγωνιστικός στόχος του Παγκοσμίου ήταν μια διάκριση και να κατακτήσουμε θέση που θα μας οδηγούσε στην Ολυμπιάδα και ο στόχος αυτός δεν επετεύχθη. Όταν ξεκινήσαμε είχαμε βάλει έναν στόχο παρά τις ελλείψεις. Το πιστεύαμε. Ήταν αναπάντεχη η απώλεια του Ντίνου (σ.σ Μήτογλου), αφού δημιούργησε ανισορροπία.

Ο δεύτερος στόχος που είχαμε, ο ποιοτικός στόχος, ήταν η ομάδα να δώσει το καλύτερο της εαυτό. Να έχει μαχητικότητα, αυταπάρνηση και ενότητα. Αυτό ζητήθηκε από τη πρώτη μέρα από όλους τους παίκτες. Και αυτός ο στόχος επετεύχθη 100%.

Οι παίκτες έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και ένα μήνυμα πάθους και αυτοθυσίας προς την Ελληνική κοινωνία. Η Εθνική ομάδα είναι κάτι παραπάνω από ομάδα. Εκπροσωπεί μία χώρα και οφείλουμε να δώσουμε το παράδειγμα σε όλους τους Έλληνες τι σημαίνει να φοράς αυτή η φανέλα.

Το προπονητικό επιτελείο και οι παίκτες έκαναν το καλύτερο δυνατό προς αυτή τη κατεύθυνση και τους δίνω συγχαρητήρια. Οι προπονητές και οι παίκτες έκαναν ακριβώς αυτό που τους ζητήσαμε και είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτούς. Για οποιαδήποτε μη αγωνιστική υπέρβαση και κατάκτηση του στόχου της συμμετοχής μας στην Ολυμπιάδα την αποκλειστική ευθύνη την έχω εγώ και η ΕΟΚ. Θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δούμε τι πήγε λάθος και να έχουμε ένα καλύτερο αύριο.

Ποτέ δεν κρύφτηκα. Η ευθύνη είναι δική μου και της Ομοσπονδίας. Ποιοτικά τα καταφέραμε, στο αγωνιστικό δεν τα καταφέραμε. Πέρυσι, στο EuroBasket, το μήνυμα ήταν η συστράτευση. Φέτος ήταν η αυτοθυσία. Να τα ενώσουμε αυτά τα δύο για να πάμε παρακάτω. Αυτό που έκανα πάντα και κάνω ακόμα είναι να λέω ότι σε οτιδήποτε συμβαίνει, την ευθύνη την έχει η διοίκηση, κανείς άλλος. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις, εμείς έχουμε και την ευθύνη”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα