Μητσοτάκης: “Η πολιτεία πρέπει να τσακίσει τους χούλιγκαν, ο τελικός θα είναι γιορτή”

Διαβάζεται σε 2'
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι ο τελικός του Europa Conference League θα εξελιχθεί σε γιορτή ότι και ο νικητής θα είναι ο Ολυμπιακός

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον τελικό του Conference League, που θα διοργανώσει η Αθήνα, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντινα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, όπως γράφει το SPORT24, πως η βία δεν χωράει πλέον στα γήπεδα και δήλωσε πως ο τελικός της OPAP Arena θα είναι μία γιορτή για το ποδόσφαιρο, δεδομένου ότι το κράτος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξουν παρατραγούδα.

Όσο για την πρόβλεψή του αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου, που θα κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο σε επίπεδο ανδρών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Η πολιτεία μπορεί και πρέπει να τσακίσει τους χούλιγκαν. Δεν χωράει άλλο η βία στα γήπεδα, την έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά, υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι και μας αναγκάζουν να αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας και να πούμε ως εδώ. Μία τέτοια στιγμή ήταν η δολοφονία του αστυνομικού, του Γιώργου Λυγγερίδη. Αστυνομία απέδειξε ότι μπορεί να εξιχνιάσει αυτές εγκληματικές συμμορίες και να θέσει όλο το πλούσιο ανακριτικό υλικό στη δικαιοσύνη.

Από εκεί και πέρα έχουμε αναλάβει μία σπουδαία διοργάνωση. Έχουμε κάνει ότι χρειάζεται σε συνεννόηση με UEFA για να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι γιορτή ποδοσφαίρου. Αυτό σημαίνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όταν υποδεχόμαστε και φιλάθλους από άλλη χώρα. Είμαι αισιόδοξος ότι αύριο θα είναι μία γιορτή για το ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός έχει το μομέντουμ και όπως έχω πει μου θυμίζει την ιστορία του 2004. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να σηκώσει αυτή την κούπα θα είναι μία ακόμη μεγάλη στιγμή του ελληνικού αθλητισμού μετά την 7η Ευρωλίγκα του Παναθηναϊκού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα