Μουντιάλ 2022: Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης με αναδρομές από προηγούμενες διοργανώσεις

Μουντιάλ 2022: Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης με αναδρομές από προηγούμενες διοργανώσεις
Τελετή έναρξης του Μουντιάλ 2022 AP Photo/Thanassis Stavrakis

Φαντασμαγορική ήταν η τελετή έναρξης του Μουντιάλ 2022, η οποία περιελάβανε χορούς και τραγούδια από τις προηγούμενες διοργανώσεις. Η συγκινητική εμφάνιση του Μόργκαν Φρίμαν και οι μασκότ από το μακρινό 1966.

Εντυπωσιακό ήταν το τελετουργικό έναρξης του Μουντιάλ 2022. Χορευτικά από γυναίκες με τοπικές ενδυμασίες και ανατολίτικοι ήχοι κυριαρχούσαν, ενώ χορευτές στο κέντρο του γηπέδου λικνίζονταν υπό τους ρυθμούς τραγουδιών από προηγούμενα Μουντιάλ.

Μαζί και οι μασκότ των προηγουμένων διοργανώσεων, από τον Γουίλι το λιοντάρι του 1966 μέχρι τον λύκο Ζαμπιβάκα του 2018.

Το μεγαλειώδες μουσικό σόου περιελάβανε εμφανίσεις από τον Γιούνγκκουκ, μέλος του πιο δημοφιλούς συγκροτήματος της Νότιας Κορέας κι ενός από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως, των BTS.

Όπως γράφει το SPORT24, ο σπουδαίος ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν συμμετείχε κι αυτός επίσης, στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ 2022.

Ο θρυλικός Αμερικανός ηθοποιός μπήκε στο στάδιο “Αλ Μπαΐτ” για να πει δυο λόγια, συνοδευόμενος από έναν άνδρα με αναπηρία.

AP / @Manu Fernandez

Ο Φρίμαν εκφώνησε μια συγκινητική ομιλία για τα «συναισθήματα που μας συνδέουν όλους τώρα». Aναγνώρισε τον ρόλο που παίζει το ποδόσφαιρο στην ένωση των ανθρώπων και επιμένει σε αυτούς τους διχαστικούς καιρούς διαχωρισμού, ότι είναι καιρός για συσπείρωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 85χρονος ηθοποιός φορούσε ειδικό γάντι στο αριστερό του χέρι, το οποίο κάποια στιγμή αφαίρεσε για συμβολικούς λόγους.

Το άκρως εντυπωσιακό “Αλ Μπαΐτ” στο Αλ-Κορ είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το εναρκτήριο παιχνίδι του φετινού Μουντιάλ μεταξύ του Κατάρ και του Εκουαδόρ.

Οι εικόνες που μεταδίδονται από το στάδιο -χωρητικότητας 60.000 θεατών- είναι εντυπωσιακές.

Μουντιάλ 2022: Το φαντασμαγορικό φινάλε της τελετής έναρξης

Οι διοργανωτές του Κατάρ φρόντισαν και την παραμικρή λεπτομέρεια για να παραδώσουν ένα άρτιο καλλιτεχνικό θέαμα.

Το φινάλε, όπως γράφει το SPORT24, βρήκε άπαντες να χειροκροτούν για το θεσπέσιο θέαμα που απόλαυσαν πριν από την έναρξη του Κατάρ – Εκουαδόρ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα