Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ απαγορεύει ολικά το αλκοόλ στα γήπεδα, δύο ημέρες πριν τη σέντρα

Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ απαγορεύει ολικά το αλκοόλ στα γήπεδα, δύο ημέρες πριν τη σέντρα
Το Στάδιο 974 της Ντόχα, όπου την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει το ματς της πρεμιέρας ανάμεσα σε Κατάρ και Εκουαδόρ AP

Το Μουντιάλ του 2022 θα έχει μία ακόμα ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις 21 προηγούμενες βερσιόν του, με την κυβέρνηση του Κατάρ να αποφασίζει την απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ, όχι μόνο εντός αλλά και περιμετρικά των γηπέδων.

Το 22ο Μουντιάλ της ιστορίας που θα λάβει χώρα στο Κατάρ, θα είναι εντελώς διαφορετικό σε σύγκριση με τα προηγούμενα και αυτό γιατί θα είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί σε αραβικό κράτος και το πρώτο που θα λάβει χώρα χειμώνα και όχι καλοκαίρι.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει από τις προηγούμενες διοργανώσεις και έχει να κάνει με την κατανάλωση αλκοόλ, που θα είναι πολύ περιορισμένη από το… σύνηθες.

Οπως αναφέρει το Sport24.gr μόλις δύο ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ (Κατάρ – Εκουαδόρ στην σέντρα το απόγευμα της Κυριακής), η κυβέρνηση του Κατάρ αποφάσισε να απαγορεύσει την πώληση αλκοόλ, όχι μόνο εντός των γηπέδων όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί αλλά και περιμετρικά των οκτώ γηπέδων που θα φιλοξενήσουν αγώνες του τουρνουά από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου.

Αναμφίβολα, το γεγονός αυτό θα φέρει δυσαρέσκεια και όχι μόνο στις τάξεις των φιλάθλων, με έναν εκ των χορηγών του Μουντιάλ, την εταιρία ζυθοποιίας, Budweiser, να είναι εκ των βασικών χορηγών με 75.000.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα