Νέος αθλητικός νόμος: Δικαίωση για τους αιτούντες άσυλο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης EUROKINISSI

Οι αιτούντες άσυλο στη χώρα μας θα μπορούν να πλέον να αθλούνται κανονικά εκδίδοντας δελτίο σε ελληνικούς αθλητικούς συλλόγους.

Μία σειρά από διατάξεις οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν ιδιαίτερα ρηξικέλευθες περιλαμβάνει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής μέσα στις επόμενες δύο επόμενες εβδομάδες.

Μία εξ αυτών αφορά τους διεμφυλικούς αθλητές. Θα ορίζεται ποιοι θα μπορούν να πάρουν μέρος σε αγώνες ανδρών και ποιοι σε αγώνες γυναικών με καθαρά επιστημονικά κριτήρια τα οποία καθορίζονται σαφώς από το νομοθέτημα. Η εν λόγω διάταξη βάζει αρχές και τάξης σ' ένα τοπίο που στην Ελλάδα παραμένει εν πολλοίς αχαρτογράφητο.

Επίσης, ο νέος νόμος περιλαμβάνει ειδική διάταξη για τους αιτούντες άσυλο πρόσφυγες και μετανάστες. Μέχρι σήμερα ουδείς από αυτούς έχει το δικαίωμα να εκδώσει αθλητικό δελτίο και να συμμετάσχει σε επίσημη αθλητική δραστηριότητα. Πλέον αυτό αλλάζει και οι αιτούντες άσυλο θα μπορούν να βγάλουν αθλητικό δελτίο χωρίς να περιμένουν την τύχη της αίτησής τους.

Το νομοσχέδιο αυτήν την ώρα βρίσκεται στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Σύντομα θα έλθει στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και εν συνεχεία στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

SHARE: