Νικόλ Ελευθεριάδου: Απάντησε σε όλους για το “κοπέλα του Βεζένκοβ” χωρίς να πει κουβέντα

Διαβάζεται σε 4'
eleutheriadou
Νικόλ Ελευθεριάδου Instagram@nicole_ef

Η Νικόλ Ελευθεριάδου έδωσε τη δική της “σιωπηλή” απάντηση στα σχόλια μερίδας των μίντια που έσπευσαν να προσδιορίσουν την αθλήτρια της Εθνικής Ελλάδας στο πόλο γυναικών ως “κοπέλα κάποιου”.

Η Νικόλ Ελευθεριάδου είδε πριν μερικές ημέρες το όνομά της να πρωταγωνιστεί σε δεκάδες άρθρα, τα οποία εστίαζαν μεν στον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδας, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο γυναικών, εξασφαλίζοντας μάλιστα την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μόνο που συνοδεύονταν με την ιδιότητα “το κορίτσι του Βεζένκοβ“.

Αρκέστηκαν δηλαδή να προσδιορίσουν την αθλήτρια ως κοπέλα κάποιου.

Τι κι αν εκείνη σκόραρε και έγραψε ιστορία στο παιχνίδι της Εθνικής πόλο με την Ιταλία; Τι κι αν με τη συμβολή της έστειλε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, μετά από 16 χρόνια; Για κάποιους είναι απλά “το κορίτσι του Βεζένκοβ”. Ο οποίος φυσικά δηλώνει και περήφανος για εκείνη.

Ο Σάσα Βεζένκοβ έστειλε το δικό του μήνυμα στη Νικόλ Ελευθεριάδου μετά την ιστορική στιγμή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και με ανάρτησή του στα social media έγραψε “είμαι τόσο περήφανος για σένα“.

Η σκόρερ του καθοριστικού γκολ της ελληνικής ομάδας αναδημοσίευσε την ανάρτηση του φόργουορντ των Σακραμέντο Κινγκς και τη συνόδευσε με τη λεζάντα “ο άνθρωπος που με στηρίζει στην άλλη άκρη του κόσμου“.

Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτό το σχόλιο που αναδημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram τις τελευταίες ώρες, παίρνοντας θέση για όσα έχουν γραφτεί για εκείνη τις τελευταίες ημέρες.

Η Νικόλ Ελευθεριάδου έστειλε την απάντησή της ποστάροντας απλά σε instastory τα μηνύματα στήριξης που δέχεται διαδικτυακά, μεταξύ των οποίων και του NEWS 24/7.

Λίγες ώρες αργότερα, πάντως, η Νικόλ Ελευθεριάδου θέλησε να τοποθετηθεί για τον χαρακτηρισμό “κοπέλα του Βεζένκοβ” δίπλα από το όνομά της.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4, υποστήριξε: “Αρχικά να πω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, όπως και δεν έχουν λείψει τα κοσμητικά επίθετα δίπλα από το όνομά μου, κάτι το οποίο σε άλλες περιπτώσεις δεν θα συνέβαινε. Επίθετα τα οποία εάν ένας άντρας αθλητής είχε καταφέρει αυτό, δεν νομίζω σε ένα άρθρο να τον περιέγραφαν με λέξεις που να τονίζουν την εξωτερική του εμφάνιση.

Δυστυχώς στην κοινωνία που ζούμε αυτό το βλέπω πολύ συχνά, αλλά το θετικό της υπόθεσης είναι ότι βλέπω ο κόσμος να έχει αντιδράσει. Δεν έχω να πω τίποτα εγώ, χαίρομαι για τη στήριξη. Εύχομαι για όλες τις γυναίκες να μην αναφέρεται το όνομά τους και να συνδυάζεται με δόξα, χρήμα και δουλειά. Να κοιτάμε την ουσία και το τι έχει καταφέρει ο άλλος για να φτάσει εδώ.

Καλό θα ήταν όλα αυτά να τα κάνουμε πέρα. Ανέκαθεν υπήρχε η διαφορά του άντρα και της γυναίκας και στον αθλητισμό υπάρχει. Είτε είναι το οικονομικό κομμάτι, είτε είναι η τηλεθέαση. Όσο περνάνε τα χρόνια θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει και θα υπάρξει ισότητα” κατέληξε η Νικόλ Ελευθεριάδου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα