Ο Ολυμπιακός γράφει ιστορία: Θρυλική πρόκριση στον τελικό του Conference League

Διαβάζεται σε 4'
Ο Ολυμπιακός γράφει ιστορία: Θρυλική πρόκριση στον τελικό του Conference League
OLY EUROKINISSI

Χάρη στα δύο γκολ του Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει για δεύτερη φορά της Άστον Βίλα και να προκριθεί στον τελικό του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα στις 29 Μαϊου, στην OPAN Arena.

Ο Ολυμπιακός το έκανε! Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και έστειλε εκατομμύρια οπαδούς του σε κατάσταση έκστασης. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν όλη την Ευρώπη να παραμιλάει, έζησαν μία μαγική βραδιά, επικράτησαν 2-0 της Άστον Βίλα και με συνολικό σκορ 6-2 πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Conference League της OPAP Arena, όπου περιμένει η Φιορεντίνα.

Όπως γράφει το SPORT24, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έκανε ακόμη μία φορά πράγματα και θάυματα. Ηταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης με γύρισμα του Κίνι, βάζοντας φωτιά στο ήδη πύρινο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν τεράστιες μάχες, κατέθεσαν την ψυχή τους, κράτησαν τους Άγγλους στο μηδέν, με τον Τζολάκη να επεμβαίνει όποτε χρειάστηκε.

Ο Μαροκινός στράικερ στο 81ο λεπτό κλείδωσε τη νίκη και την πρόκριση για τους ερυθρόλευκους, χάρη στην ασίστ του Τζολάκη, με το Καραϊσκάκης να σείεται, μετά την απόφαση του VAR για γκολ, έπειτα από την αρχική ακύρωση του γκολ από τον βοηθό. Οι Πειραιώτες εξαφάνισαν μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Premier League σε δύο ματς.

Πλέον, οι ερυθρόλευκοι μετρούν αντίστροφα για το επόμενο και μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας τους. Ο μεγάλος τελικός του Conference League είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 22:00 στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στην Φιορεντίνα.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στον Ολυμπιακό. Ο Τσικίνιο έκανε το σουτ από τα αριστερά της περιοχής, όμως ήταν άστοχος. Σύντομα η Άστον Βίλα πήρε την κατοχή της μπάλας, άνοιγε την μπάλα στα άκρα, πότε προς τον Κας, πότε προς τον Ντιν που ανέβαιναν, αλλά οι ερυθρόλευκοι κάλυπταν ιδανικά τους χώρους,

Στο 10ο λεπτό το Καραϊσκάκης πήρε φωτιά, με τους Πειραιώτες να “δαγκώνουν” στην αντεπίθεση και να ανοίγουν το σκορ. Ο Ποντένσε πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά. Είδε την κίνηση του Κίνι εξωτερικά, τον τροφοδότησε, εκείνος γύρισε στον Ελ Κααμπί προς το δεύτερο δοκάρι που με το δεξί έκανε το 1-0, με το συνολικό σκορ να είναι 5-2.

Η Άστον Βίλα στη συνέχεια εξακολουθούσε να έχει την κατοχή, αλλά έβγαζε ευκαιρίες με το σταγονόμετρο. Στο 25′ ο Ντόουγκλας Λουίζ έκανε το μακρινό σουτ, όμως μπλόκαρε σταθερά ο Κωνσταντής Τζολάκης. Οι Βίλανς πατούσαν στην ερυθρόλευκη περιοχή, ωστόσο χωρίς να απειλούν σημαντικά την ερυθρόλευκη εστία.

Στο 37′ ο Ολυμπιακός χτύπησε γι’ ακόμη μία φορά στην αντεπίθεση. Ο Ποντένσε από τα αριστερά έδωσε στον Φορτούνη έξω από την περιοχή. Εκείνος σούταρε, έπεσε ο Μαρτίνες στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε. Προς το τέλος του πρώτου μέρους η Βίλα αύξανε την πίεση, ο Κας βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 40′, αλλά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα σε κενή εστία. Έτσι, ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα, το οποίο κλήθηκε να υπερασπιστεί στο δεύτερο 45λεπτο.

Η Βίλα γνωρίζοντας πως ήθελε τρία γκολ για την παράταση μπήκε δυνατά. Στο 50′ Ο Γουότκινς πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Οι ερυθρόλευκοι έδιναν μεγάλες μάχες, με τον Ιμπόρα στο ανασταλτικό κομμάτι να παίρνει άριστα και να καθαρίζει πολλές φάσεις. Στο 51′ ο Φορτούνης συνέκλινε, έκανε το σουτ, αλλά ο Μαρτίνες έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε.

Στο 60′ ο Ντουράν έκανε το σουτ από τα αριστερά στην περιοχή, ο Τζολάκης απέκρουσε σε πρώτο χρόνο και καθάρισε σε κόρνερ η άμυνα. Το παιχνίδι ήταν επικεντρωμένο στη μεσαία γραμμή, με δυνατές μάχες, με τους ερυθρόλευκους να δίνουν ψυχή και σώμα για να κρατήσουν τα κεκτημένα.

Ο Ολυμπιακός διαχειριζόταν υπέροχα το αποτέλεσμα, με τον Μεντιλίμπαρ να κάνει ό,τι μπορεί από τον πάγκο, ενώ πέρασε και τον 21χρονο Απόστολο Αποστολόπουλο. Η βραδιά, όμως είχε και γλυκό, το γκολ με το οποίο οι ερυθρόλευκοι έκαναν το check in για τον τελικό. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από γέμισμα του Τζολάκη, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ απέναντι στον Μαρτίνες, βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ από τον βοηθό. Το VAR είχε διαφορετική άποψη και το 2-0 ήταν γεγονός, με το Καραϊσκάκης να σείεται.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι (77′ Αποστολόπουλος), Έσε, Ιμπόρα (73′ Όρτα), Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (64′ Μασούρας), Ελ Κααμπί.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας (86′ Κέσλερ-Χέιντεν), Κάρλος (65′ Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντιν (86′ Μάνροου), Κόνσα, Μακγκίν, Μπέιλι (86′ Κέλιμαν), Λουίζ, Ντιαμπί (58′ Ντουράν), Γουότκινς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα