Ολυμπιακός κλήρωση Europa League: Με Σερβέτ ή Γκένκ στον τρίτο προκριματικό

Ολυμπιακός κλήρωση Europa League: Με Σερβέτ ή Γκένκ στον τρίτο προκριματικό
EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο από το ζευγάρι Σερβέτ - Γκενκ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Ολυμπιακός αρχίζει την ευρωπαϊκή παρουσία του από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο από το ζευγάρι Γκενκ – Σερβέτ στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οπως αναφέρει το SPORT24, στην κλήρωση της Δευτέρας (24/7) έγινε γνωστή ουσιαστικά η σειρά των αγώνων. Το πρώτο παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου στο Καραϊσκάκης και η ρεβάνς στις 17 του ίδιου μήνα στην έδρα του αντιπάλου.

Ο Ολυμπιακός θα γνωρίζει οριστικά αντίπαλο στις 1-2 Αυγούστου, όταν γίνει και η ρεβάνς ανάμεσα σε Γκενκ και Σερβέτ. Το πρώτο ματς θα γίνει στην Ελβετία στις 25-26 Ιουλίου.

SPORT24/PRINT SCREEN Η κλήρωση του Europa League

SPORT24/PRINT SCREEN Η κλήρωση του Europa League

Οι δύσκολοι αντίπαλοι στα playoffs

Σε περίπτωση πρόκρισης της ελληνικής ομάδας, ξανά δεν θα παίξει ρόλο ο συντελεστής της στην κλήρωση των playoffs. Το νέο (και περίπλοκο) σύστημα περιλαμβάνει τέσσερα γκρουπ προτεραιοτήτων, κάθε ένα εκ των οποίων περιλαμβάνει ομάδες από διαφορετικές… πηγές.

Το γκρουπ 1ης προτεραιότητας περιλαμβάνει Άγιαξ (Ολλανδία), ΛΑΣΚ (Αυστρία), Ουνιόν (Βέλγιο), Ζόρια (Ουκρανία), Αμπερντίν (Σκωτία) και Τσουκαρίτσκι (Σερβία).

Το γκρουπ 2ης προτεραιότητας περιλαμβάνει τις έξι ηττημένες από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και το μονοπάτι πρωταθλητών. Σε αυτό το γκρουπ ενδέχεται να βρεθεί και η ΑΕΚ, αν αποκλειστεί στο πρώτο εμπόδιο που θα συναντήσει στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

Το γκρουπ 3ης προτεραιότητας περιλαμβάνει τις πέντε νικήτριες από τον προκριματικό γύρο των πρωταθλητών στο Europa League

Το γκρουπ 4ης προτεραιότητας περιλαμβάνει τη Λουγκάνο και τις δύο νικήτριες από το μονοπάτι μη πρωταθλητών του προκριματικού γύρου του Europa League και ως εκ τούτου τον Ολυμπιακό αν προκριθεί

Με τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση, οι τρεις ομάδες του γκρουπ 4ης προτεραιότητας (οπότε και ο Ολυμπιακός) θα ανοίξουν τη διαδικασία και θα κληρωθούν με τρεις ομάδες του γκρουπ 1ης προτεραιότητας. Κατά συνέπεια, δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει πολύ ισχυρό αντίπαλο όπως ο Άγιαξ ή η Ουνιόν, ή και πιο βατό όπως η ΛΑΣΚ ή η Τσουκαρίτσκι.

Η κλήρωση των playoffs θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου, δηλαδή πριν από τους αγώνες του Ολυμπιακού στον 3ο προκριματικό κι έτσι οι “ερυθρόλευκοι” θα μπουν στην κληρωτίδα ως ζευγάρι με τον αντίπαλό τους στον προηγούμενο γύρο.

Τι γίνεται σε περίπτωση αποκλεισμού

Οι ομάδες που θα αποκλειστούν στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, θα συνεχίσουν στα playoffs του Europa Conference League και θα χρειαστεί να αποκλείσουν μόνο μία ομάδα για να βρεθούν στους ομίλους. Οι “ερυθρόλευκοι” θα είναι οπωσδήποτε στους ισχυρούς εκείνης της κλήρωσης και οι πιθανοί αντίπαλοί του μπορούν να προέλθουν είτε από αυτήν τη διοργάνωση είτε από το Europa League είτε ακόμα και από το Champions League.

Σε περίπτωση όμως που οι Πειραιώτες φτάσουν στα playoffs του Europa League και αποκλειστούν, τότε θα λάβουν θέση στη φάση των ομίλων του Europa Conference League.

Κατά συνέπεια, ο Ολυμπιακός γνωρίζει ήδη ότι χρειάζεται μόνο μία πρόκριση για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκούς ομίλους και από εκεί και πέρα θα επιχειρήσει να φτιάξει το καλύτερο δυνατό μέλλον.

Οι ημερομηνίες που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό

Οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού αρχίζουν από τον 3ο προκριματικό γύρο, κάτι που σημαίνει ότι θα αγωνιστεί πρώτα την Πέμπτη 10 Αυγούστου, με το δεύτερο παιχνίδι να διεξάγεται την Πέμπτη 17 Αυγούστου.

Αν προχωρήσει στα playoffs, τότε θα αγωνιστεί πρώτη φορά την Πέμπτη 24 Αυγούστου και θα διεκδικήσει θέση στους ομίλους του θεσμού την Πέμπτη 31 Αυγούστου (η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου).

Η κλήρωση της φάσης των ομίλων θα διεξαχθεί την 1η Σεπτεμβρίου και οι αγώνες αρχίζουν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα