Ολυμπιακός: Αλλαγή πλάνου για στόπερ

Ολυμπιακός: Αλλαγή πλάνου για στόπερ
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς Eurokinissi Sports

Τι θα κάνει ο Ολυμπιακός με τους κεντρικούς αμυντικούς; Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Προς το τέλος του 2019, η απόκτηση στόπερ για τον Ολυμπιακό, έδειχνε να είναι στις βασικές του επιλογές. Ένα δεκαήμερο έχει περάσει στο 2020 και ο Πέδρο Μαρτίνς, φαίνεται πως έχει αναθεωρήσει όσον αφορά σε αυτή τη θέση, σύμφωνα με όσα γράφει ο Διονύσης Βερβελές στο Sport24.gr.  Ο Πορτογάλος τεχνικός, «ζύγισε» εκ νέου το θέμα των κεντρικών του αμυντικών και όλα δείχνουν πως ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει ως έχει σε αυτή τη θέση.

Δεδομένα, σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση παίζει η επιστροφή του Παπ Αμπού Σισέ στη δράση. Πέρασαν κοντά στους τέσσερις μήνες από το τελευταίο του ματς, μετά τη σοβαρή περιπέτεια που είχε με τη λοίμωξη του αναπνευστικού. Ο χρόνος, έγινε σύμμαχος και πλέον ο Σενεγαλέζος στόπερ υπολογίζεται κανονικά από τον Μαρτίνς.

Τον χρησιμοποίησε σε όλο το ματς μάλιστα την Τετάρτη στην Καλαμάτα και το ίδιο αναμένεται να κάνει και στη ρεβάνς. Ο Σισέ είχε παίξει μέσα Σεπτέμβρη με τον Βόλο στο Καραϊσκάκη και ακολούθησε η περιπέτειά του. Είναι καλό νέο η επιστροφή του και φυσικά στον Ολυμπιακό από τη στιγμή που είναι καλά και υγιής, δεν σκοπεύουν να τον… ρίξουν. Ο Σισέ ενδιέφερε και ομάδες του εξωτερικού παλιότερα, άρα θα του δοθεί χρόνος για να γυρίσει στο καλό επίπεδο απόδοσης και να ανεβάσει και άλλο την τιμή του…

Ο ΣΕΜΕΔΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ…

Ο Πορτογάλος στόπερ θα εξακολουθεί να είναι η βασική επιλογή του Μαρτίνς στη συνέχεια. Έχει παίξει 26 ματς φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχει πετύχει και 5 γκολ. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι ο μοναδικός στόπερ που έχει σκοράρει φέτος! Κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Σεμέδο θα είναι ο ηγέτης της άμυνας στο υπόλοιπο της σεζόν. Με τον προπονητή του ωστόσο να του δίνει τις ανάλογες ανάσες, καθώς τον θέλει στο 100% στα πλέι οφ, εκεί που θα κριθούν και όλα.

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΜΠΑ

Διαφορετικές περιπτώσεις για τα καλά. Από τη μία η εμπειρία του Αβραάμ Παπαδόπουλου που μετρά 11 συμμετοχές και από την άλλη η απειρία του Μπα, που μετράει 6. Ο Αβραάμ είχε να αντιμετωπίσει και κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμού που πάνω που έπαιρνε φανέλα βασικού, τον άφηναν εκτός δράσης. Κάνοντας το ταμείο του ο Μαρτίνς, είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τον αρχηγό των Πειραιωτών. Πιστεύει πως δουλεύει πολύ και πως είναι οδηγός για τους υπολοίπους. Πάλεψε και πήρε το χρόνο του. Ο Μπα, δεδομένα πρέπει να κερδίζει όλο και κάτι περισσότερο από αγώνα σε αγώνα. Δεν τον βοήθησε η απειρία του αλλά έχει μέλλον.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΡΙΑ

Τελευταίο του ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν στις 23 Νοεμβρίου 2019 στη Νέα Σμύρνη! Από τότε, μετράει δύο ματς στο Champions League και σε αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα… αναγκαστικά, καθώς ήταν η μόνη λύση. Στο άλλο με την Τότεναμ «χρεώθηκε» το σοβαρό λάθος στη μείωση του σκορ σε 1-2, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Τον ξαναείδαμε στην Καλαμάτα, στο 3-4-3 του Μαρτίνς. Ο Μεριά θέλησε να αντιμετωπίσει σοβαρά το ματς. Γυρίζει η παρτίδα; Είναι στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών. Το θέμα είναι να έρθει μια ικανοποιητική πρόταση. Παιχνίδι γίνεται εδώ και καιρό, γνωρίζει και ο ίδιος πως το κλίμα είναι βαρύ. Αν δεν πωληθεί πάντως, ο Μαρτίνς θα τον κρατήσει ενεργό. Ακόμη και αν δεν είναι η βασική του επιλογή στο πλευρό του Σεμέδο.

ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Στην Καλαμάτα ο Μαρτίνς έδωσε την ευκαιρία για ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού και στον Μάρκοβιτς. Ο Σέρβος αμυντικός έχει παίξει και με την ομάδα Νέων, ωστόσο φαίνεται πως θέλει δουλειά για να είναι στο επίπεδο των άλλων. Οι Σέρβοι δεν αποκλείουν να δοθεί και δανεικός στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ…

Με έξι στόπερ ενεργούς πλέον, η απόφαση μέχρι νεωτέρας, είναι πως ο Ολυμπιακός δεν θα κινηθεί σε αυτή τη θέση στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε. Αν φύγει ο Μεριά, ίσως αλλάξουν τα δεδομένα, αλλά και πάλι, θα το εξετάσουν ανάλογα οι «ερυθρόλευκοι». Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός μετά από 17 αγωνιστικές, διαθέτει την καλύτερη άμυνα με παθητικό 6 γκολ! Με την αμέσως επόμενη, να είναι αυτή του ΠΑΟΚ με 17 γκολ… Οι αριθμοί δείχνουν πολλά, αλλά ο Μαρτίνς είναι αυτός που θα αποφασίσει αν τελικά θα γίνει κάποια αλλαγή στους κεντρικούς αμυντικούς. Αυτή τη στιγμή, το πλάνο αλλάζει. Σε είκοσι ημέρες, θα φανεί αν ήταν μια προσωρινή απόφαση ή και η οριστική…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα