Οριστική απαλλαγή Μαρινάκη για 3 κακουργήματα για τα "στημένα"

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI SPORTS

Απαλλάσσεται αμετάκλητα ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την εγκληματική οργάνωση για το ποδόσφαιρο

Απαλλάσσεται αμετάκλητα από τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της απάτης, της εκβίασης και της εγκληματικής οργάνωσης για τα "στημένα" στο ποδόσφαιρο, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης μετά την έκδοση βουλεύματος από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο έκρινε την αναίρεση που είχε ασκηθεί για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας (βούλευμα), με το οποίο είχε αποφασιστεί ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής για τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου υπό την προεδρεία της αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μαρίας Γαλάνη απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα απαλλακτικά σκέλη του βουλεύματος που είχε εκδώσει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Συγκεκριμένα με βούλευμά του το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστήριου:

-Απορρίπτει ομόφωνα την αναιρεση που στρέφεται κατα της απαλλαγής απο το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

-Απορρίπτει κατα πλειοψηφία (2-1) την αναιρεση της απαλλαγής απο το αδικήμα της εγκληματικής οράνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της συστασης και συμμορίας

-Απορρίπτει επισης την αναιρεση της απαλλαγής απο το αδίκημα της απατης σε βαθμό κακουργήματος (επίσης κατα πλειοψηφία 2-1).

Το ποινικό τμήμα αναιρεί εν μέρει το βούλευμα του συμβουλίου εφετών (2057/17) του Συμβουλίου εφετών και συγκεκριμένα για την παράβαση του άρθρου 132 του νόμου 2725/99 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνος) και συνακόλουθα για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας.

Συνεπώς , ο φάκελος θα επιστρέψει στο Συμβούλιο εφετών τα μέλη του οποίου θα κρίνουν αν στοιχειοθετούνται και τα δύο τελευταία αδικήματα που απέμειναν σε σχέση με την υπόθεση που απασχόλησε τη Δικαιοσύνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network