Όταν ο Μίλτος Τεντόγλου ασπαζόταν τη θρυλική Χάικε Ντρέσλερ

Όταν ο Μίλτος Τεντόγλου ασπαζόταν τη θρυλική Χάικε Ντρέσλερ
EUROKINISSI

Άνθρωπος που ξέρει να αναγνωρίζει την ιστορία και αγωνίζεται με ήθος, αποκλείεται να μη φτάσει ψηλά. Μια ωραία ιστορία από το πρόσφατο παρελθόν του Τεντόγλου.

Είναι ο άνθρωπος της ημέρας. Ο αθλητής που μάζεψε πάνω του όλα τα φλας και τις κάμερες με την επίδοσή του, την ταπεινότητά του και το ήθος του. Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι χρυσός Ολυμπιονίκης και είδε το όνομά του να κάνει τον γύρο του κόσμου απολύτως δικαίως. Σεμνός, ειλικρινής, προσηλωμένος σε αυτό που κάνει βήμα το βήμα μέχρι να φτάσει στη χρυσή κορυφή.

Η πορεία του δεν είναι φυσικά τυχαία και αν μη τι άλλο, ο Μίλτος ξέρει να αναγνωρίζει το μεγαλείο των προκατόχων του. Όπως έγραφε πριν τρία χρόνια το Sport24, μετά τον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, ο Μίλτος Τεντόγλου ασπάστηκε μια σπουδαία γυναίκα που καθόταν ακριβώς δίπλα στο σκάμμα.

Στους μικρότερους η συγκεκριμένη κυρία δεν θα θύμιζε τίποτα, οι μεγαλύτεροι όμως κατάλαβαν τότε ότι επρόκειτο για τη Χάικε Ντρέσλερ. Η θρυλική αθλήτρια του στίβου η οποία κατέκτησε συνολικά 19 μετάλλια σε μεγάλους αγώνες εκπροσωπώντας αρχικά την Ανατολική και στη συνέχεια την ενωμένη Γερμανία.

Η Ντρέσλερ υπήρξε σπουδαία αθλήτρια του μήκους, των σπριντ (100-200μ.), ενώ είχε ασχοληθεί και με το έπταθλο. Στην τεράστια συλλογή της από μετάλλια υπάρχουν πέντε από Ολυμπιακούς αγώνες (δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα), έξι από παγκόσμια πρωταθλήματα ανοικτού στίβου (δύο χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα), δύο χρυσά σε παγκόσμιο κλειστού στίβου και έξι ακόμα (πέντε χρυσά και ένα χάλκινο) σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που ακολουθεί η θρυλική αυτή αθλήτρια, έσπευσε να συγχαρεί και να ασπαστεί τον Μίλτο Τεντόγλου αμέσως μετά τη μεγάλη του νίκη.

EUROKINISSI

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα