Παγκόσμιο υγρού στίβου: Ο Χρήστου κατέκτησε το χάλκινο στα 100μ. ύπτιο

Διαβάζεται σε 2'
Παγκόσμιο υγρού στίβου: Ο Χρήστου κατέκτησε το χάλκινο στα 100μ. ύπτιο
AP

Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 100μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, με τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη να τερματίζει δύο εκατοστά πιο αργά στην 4η θέση.

Ο Απόστολος Χρήστου πρόσθεσε άλλο ένα μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του, αυτήν τη φορά το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, όπως γράφει το SPORT24 έδωσε μεγάλη μάχη με τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη και τελικά τερμάτισε στο βάθρο κι άφησε τον συμπατριώτη του στην 4η θέση, σε ένα εξίσου σπουδαίο πλασάρισμα στον τελικό.

Ο Χρήστου έκανε καλή εκκίνηση και ήταν μεταξύ 2ης και 3ης θέσης, κάνοντας γύρισμα στα 25.63. Ο Μακρυγιάννης είχε μείνει πιο πίσω, όμως στο τελευταίο πενηντάρι έβαλε τη δυνατά του κι άρχισε να πλησιάζει.

Ο Χρήστου έδινε μάχη με τον Πίτερ Κούτσε για το βάθρο, όμως ο Νοτιοαφρικανός άρχισε να υποχωρεί κι έτσι ο 27χρονος Έλληνας βρέθηκε στο βάθρο με χρόνο 53.36. Ο Μακρυγιάννης ακολούθησε με 53.38 και οι δύο κολυμβητές έγραψαν ιστορία.

Ο Χρήστου κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο, αλλά το έβδομο συνολικά σε μεγάλες διοργανώσαεις, ενώ ο Μακρυγιάννης έφτασε δύο κλάσματα από το μετάλλιο στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε Παγκόσμιο.

Αυτό ήταν το τρίτο ελληνικό μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού. Ο Άρης Γρηγοριάδης έκανε την αρχή με το χρυσό στα 50μ. ύπτιο το 2005 στο Μόντρεαλ και το 2019 στην Γκουάνγκτσου ο Κριστιάν Γκολομέεβ πανηγύρισε το αργυρό στα 50μ. ελεύθερο.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Χάντερ Άρμστρονγκ από τις ΗΠΑ με 52.68 και μόλις δύο εκατοστά πίσω του τερμάτισε ο Ούγκο Γκονθάλεθ από την Ισπανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα