Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας σήμερα και αύριο στην Κρήτη

Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας σήμερα και αύριο στην Κρήτη
COPYRIGHT 2009

Με συνδιοργάνωση Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου, Παγκόσμιας και Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, διοργανώνεται σήμερα 16 και αύριο 17 Δεκεμβρίου, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας στην κατηγορία νέων ανδρών κάτω των 20 ετών

Ένα παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικό γεγονός με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες, διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη.

Πρόκειται για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας στην κατηγορία νέων ανδρών κάτω των 20 ετών στο Ξίφος Μονομαχίας που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό στάδιο Ηρακλείου στα «Δύο Αοράκια». Στους αγώνες που διεξάγονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα συμμετέχουν 27 χώρες από όλο τον κόσμο με 179 αθλητές.

Το πρόγραμμα  των αγώνων όπως ανακοινώθηκε διαμορφώνεται ως εξής:

- Σάββατο 16/12/2017  αγώνες ατομικού 9:00 - 19:00 . Βράβευση νικητών κατά προσέγγιση 19:30

- Κυριακή 17/12/2017 αγώνες ομαδικού 9:00 - 17:00. Βράβευση νικητών κατά προσέγγιση 17:30

Ο Μανώλης Κατσιαδάκης, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ξιφασκίας και γενικός γραμματέας της παγκόσμιας Ομοσπονδίας ξιφασκίας, επισήμανε ότι: «Το παγκόσμιο κύπελλο νέων στο ξίφος μονομαχίας γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το Ηράκλειο επελέγη από την Παγκόσμια και την Ελληνική Ομοσπονδία ξιφασκίας διότι πρώτα από όλα έχει τις εγκαταστάσεις οι οποίες είναι καταπληκτικές και σε παγκόσμιο επίπεδο,  και επιπλέον η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου έχουν σταθεί αρωγοί στην προσπάθεια να γίνει αυτό το πολύ μεγάλο γεγονός.  Θέλω να πιστεύω ότι η διοργάνωση θα έχει απόλυτη επιτυχία. Είναι απίστευτος ο αριθμός των αθλητών που έρχονται για πρώτη φορά, είναι 179 αθλητές από 27 χώρες, οι κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο. Προσκαλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες, το θέαμα θα είναι πάρα πολύ ωραίο, εντυπωσιακό και θα αγωνιστούν αθλητές παγκοσμίου επιπέδου, οι αυριανοί Ολυμπιονίκες.»

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ανέφερε ότι: «Υλοποιούμε όπως είναι γνωστό ένα πολύ καλό πρόγραμμα μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων εδώ και χρόνια. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία, ένα άγνωστο ένα άθλημα να γίνει γνωστό και στην Κρήτη, και η Κρήτη να προβληθεί ακόμα περισσότερο στις χώρες από όπου κατάγονται οι ξένοι αθλητές που θα συμμετέχουν στους αγώνες.  Επομένως οι αθλητικοί αγώνες προβάλουν την Κρήτη,  προβάλλουν  και προάγουν τον αθλητισμό προσκαλούμε τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους να γεμίσουν τα Δύο Αοράκια.»

SHARE:

24Media Network