Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1: Του έσπασε το αήττητο σερί 16 αγώνων με Αϊτόρ, Χουάνκαρ

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1: Του έσπασε το αήττητο σερί 16 αγώνων με Αϊτόρ, Χουάνκαρ
Ο Χουάνκαρ στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ intime

Ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ μετά από 16 παιχνίδια στη Super League και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας των playoffs καθώς ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε για πρώτη φορά φέτος τον ΠΑΟΚ, στο τρίτο ματς πρωταθλήματος που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, και παράλληλα έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 16 αγώνων που έτρεχε η ομάδα της Θεσσαλονίκης στη Super League. Οι πράσινοι πήραν ένα σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας των playoffs καθώς ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι με δύο γκολ από τους Αϊτόρ και Χουάνκαρ, το πρώτο του στη θητεία του στο τριφύλλι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων ενώ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει το σκορ με τον Ζίβκοβιτς, όπως αναφέρει το SPORT24.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πίεσε προς το τέλος για το γκολ της ισοφάρισης ώστε να διατηρήσει το αήττητο σερί της αλλά αυτό δεν ήρθε με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Οι σκέψεις των δύο προπονητών

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχοντας μετά από αρκετό καιρό όλους τους παίκτες στη διάθεση του παρέταξε μια εντελώς διαφορετική ενδεκάδα σε πρόσωπα και σχηματισμό σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άρη. Ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε και πάλι το 4-2-3-1 με τους Μπρινιόλι, Κώτσιρα, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ, Παλάσιος και Ιωαννίδη στο αρχικό σχήμα.

Από την άλλη ο Ραζβάν Λουτέσκου, ο οποίος είναι λογικό να είχε στο μυαλό του πως έπρεπε να δώσει ρυθμό στους παίκτες του και ενόψει Μαρσέιγ από τη στιγμή που προέρχονται από αγωνιστική απραξία δύο εβδομάδων έβαλε στην ενδεκάδα τους Πασχαλάκη, Σάστρε, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρα, Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Ζαμπά, Ελ Καντουρί και Άκπομ.

Χάλασε το μυαλό των… φιλοξενούμενων

Το ματς ξεκίνησε με μια φάση όπου όπως τόνισε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ραζβάν Λουτσέσκου χάλασε το μυαλό των φιλοξενούμενων. Στο 9′ σε σουτ του Ζαμπά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βέλεθ το οποίο ήταν “κολλημένο” στο σώμα του Ισπανού στόπερ. Ο Πελίτο από τη Βοσνία υπέδειξε πέναλτι αλλά η φάση ελέγχθηκε στο VAR με τον Ισπανό Ντε Ρικάρντο να διαφωνεί και να παίρνει πίσω την αρχική του απόφαση.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης, “χτυπούσε” κυρίως από τα δεξιά είτε με τον Παλάσιος, είτε με τον Αϊτόρ και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Πασχαλάκη. Αρχικά απείλησε στο 15′ όταν σε διαγώνια πάσα ο Αργεντινός εξτρέμ βγήκε πλάγια δεξιά και επιχείρησε από δύσκολη θέση να νικήσει τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ που απομάκρυνε με το ένα χέρι. Δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Αϊτόρ από καλή θέση έφυγε εκτός εστίας.

Σέντρα ο Παλάσιος, γκολ ο Αϊτόρ

Το τριφύλλι βρήκε το γκολ που έψαχνε με μια γνώριμη συνεργασία τη φετινή σεζόν. Αυτή ανάμεσα στους Παλάσιος και Αϊτόρ. Ο Αργεντινός έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Ιωαννίδης δεν βρήκε τη μπάλα, αλλά ήρθε ο Αϊτόρ ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στο τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να βρει και δεύτερο γκολ πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια αλλά ο Αϊτόρ που βρέθηκε σε θέση βολής στο 41′ μέσα στην περιοχή έκανε ένα αδύναμο σουτ και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε με επέμβαση στη δεξιά του γωνία.

Απείλησε με το καλημέρα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να φτάσει στην ισοφάριση. Αρχικά στο 48′ ο Κούρτιτς βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια αριστερά, έκανε το σουτ με τον Μπρινιόλι με εντυπωσιακή επέμβαση να διώχνει σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του η μπάλα κατέληξε στον Τσιγγάρα, ο νεαρός μέσος έκανε το διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ιταλού κίπερ.

Η καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων χάθηκε στο 52′ όταν ο Άκπομ κέρδισε τη μπάλα στα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε την πάσα προς τον Ελ Καντουρί ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε και έστειλε τη μπάλα σύριζα από το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε δύο λεπτά αργότερα όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Αϊτόρ κατέβασε τη μπάλα, έκανε το τακουνάκι προς τον Χουάνκαρ που έκανε μια σέντρα σουτ με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Το τρομερό γκολ του Χουάνκαρ

Στο 65′ της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Σε κόρνερ από τα δεξιά ο Βέλεθ πήδηξε για την κεφαλιά, δεν μπόρεσε να την πιάσει με τη μπάλα να φτάνει στον Χουάνκαρ. Ο Ισπανός μπακ έπιασε το βολέ και με ένα τρομερό γκολ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 2-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Χουάνκαρ στη θητεία του στον Παναθηναϊκό και μετά από 50 ματς πρωταθλήματος.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ μπήκε ξανά στο ματς καθώς μείωσε με τον Ζίβκοβιτς. Σε σέντρα από τα αριστερά του Κούρτιτς η μπάλα έφτασε στον Σέρβο εξτρέμ ο οποίος από κοντά νίκησε τον Μπρινιόλι. Ένα γκολ το οποίο ελέγχθηκε ως οφσάιντ καθώς οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν πως ο Άκπομ είχε βρει τη μπάλα στη σέντρα του Κούρτιτς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα