Παναθηναϊκός: Στην τελική ευθεία η διαμόρφωση της διπλής ανάπλασης

Παναθηναϊκός: Στην τελική ευθεία η διαμόρφωση της διπλής ανάπλασης

Ο Κώστας Γουλής αποκάλυψε στον Sport24 Radio 103,3 πως το σχέδιο διαμόρφωσης της διπλής ανάπλασης το οποίο θα περιλαμβάνει και το γήπεδο μπάσκετ έχει μπει στην τελική του ευθεία.

Εδώ και αρκετές μέρες δεν υπάρχει κάποιο νέο, τουλάχιστον όχι που να έχει βγει προς τα έξω, από τις επαφές που έχει η πλευρά του Δήμου Αθηναίων με την αντίστοιχη του Ερασιτέχνη για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα καθώς οι δυο πλευρές συνεχίζουν τις συναντήσεις τους και ξεπερνούν κάθε δυσκολία προκειμένου να παρουσιάζουν το συνολικό πρότζεκτ.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο Κώστας Γουλής στον Sport24 Radio 103,3 στην τελική ευθεία έχει μπει το σχέδιο διαμόρφωσης της διπλής ανάπλασης το οποίο θα περιλαμβάνει και το γήπεδο μπάσκετ στην περιοχή του Βοτανικού, δίχως να επηρεάζεται το επιτρεπόμενο όριο των 47.000 τετραγωνικών μέτρων δόμησης.

Ενώ στη συνάντηση κορυφής της ομάδας εργασίας της επόμενες ημέρες με αντικείμενο συζήτησης θα είναι και η χρηματοδότηση του έργου με τις δυο πλευρές να καταθέτουν τις προτάσεις τους. Συγκεκριμένα η μελέτη που απαιτείται για την ένταξη του κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ στο νόμο της Διπλής Ανάπλασης κοντεύει να τελειώσει.

Η έδρα του μπασκετικού Παναθηναϊκού, που θα είναι χωρητικότητας 14.500 θέσεων θα πάρει τα τετραγωνικά μέτρα που θα προκύψουν από τη μείωση του εμβαδού του ποδοσφαιρικού γηπέδου και την παραχώρηση των χώρων που δικαιούταν ο Δήμος Αθηναίων. Το συνολικό άθροισμα που θα καταλαμβάνουν τα κτίσματα δεν θα ξεπερνά τα 47.000 τ.μ., που επιτρέπει η Διπλή Ανάπλαση.

Εκ μέρους του Ερασιτέχνη, το σχέδιο επιμελείται ο αρχιτέκτοντας Στέλιος Αγιοστρατίτης, ο οποίος συμμετέχει στην ομάδα εργασίας και έχει πείρα από ανάλογα εγχειρήματα. Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ.

Πιθανότατα την Παρασκευή θα συγκληθεί σύσκεψη κορυφής για τα κεφάλαια που απαιτούνται για τη Διπλή Ανάπλαση, στην οποία ο Δήμος θα καταθέσει τις προτάσεις του, ενώ και από την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα αναφερθούν ιδέες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα