Ο Πέδρο Μαρτίνς αποθέωσε την Ελλάδα: “Χειρίστηκε με υποδειγματικό τρόπο την πανδημία”

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποθέωσε την Ελλάδα: “Χειρίστηκε με υποδειγματικό τρόπο την πανδημία”
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς Eurokinissi Sports

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, σε αρθρογραφία του στην A Bola ανέλαβε τη δέσμευση να οδηγεί τους ερυθρόλευκους σε τίτλους και εξήρε την ελληνική αντιμετώπιση του κορονοϊού.

H κυριακάτικη (17/5) έντυπη έκδοση της πορτογαλικής εφημερίδας, A Bola, φιλοξενεί αρθρογραφία του Πέδρο Μαρτίνς.

Οπως αναφέρει το Sport24.gr, o Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού περιγράφει πώς έζησε η Ελλάδα την περιπέτεια του κορονοϊού, εξαίροντας την αντιμετώπιση της πανδημίας από τη χώρα μας.

Αναφέρεται στην πρόσφατη επέκταση της συνεργασίας του με τους ερυθρόλευκους μέχρι το 2022, ενώ αναλαμβάνει τη δέσμευση ότι θα συνεχίζει να οδηγεί την ομάδα του Πειραιά σε σταθερά ανοδική πορεία και σε τίτλους.

Αναλυτικά το άρθρο του Πέδρο Μαρτίνς:

“28 Φεβρουαρίου 2020. Ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών της υγείας η ελληνική κυβέρνηση ανέστειλε τους εορτασμούς του καρναβαλιού. Στις 4 Μαρτίου έκλεισαν τα σχολεία. Ακολούθησαν οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια, οι κινηματογράφοι, οι αρχαιολογικοί χώροι. Στις 12 Μαρτίου καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό στη χώρα. 

Γύρω στα μισά του μήνα, στις 10 Μαρτίου, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανακοίνωσε ότι προσβλήθηκε από τον ιό, κάτι που έδειξε ξεκάθαρα ότι κανείς δεν έχει ανοσία σε αυτήν την ασθένεια. Αυτή η ικανότητα προληπτικής δράσης θέτοντας πολύ νωρίς την υγεία ως μέγιστη προτεραιότητα και η αντίσταση στην τάση να συνεχίζει η οικονομία ν’ αναπνέει “φυσιολογικά” για μερικές ακόμη ημέρες επέτρεψε στην Ελλάδα να ελέγξει τις επιπτώσεις της πανδημίας με υποδειγματικό τρόπο. 

Μένει να μάθουμε πώς μια χώρα που εξαρτάται υπερβολικά από τον τουρισμό, που πέρασε την τελευταία δεκαετία παλεύοντας να βγει από την κρίση η οποία ανάγκασε την οικονομία σε ύφεση μεγαλύτερης της τάξης του 25% είναι ικανή να επιστρέψει και να ανακάμψει από τις επιπτώσεις του lockdown που ήλθε απότομα, αλλά η αποχώρησή του αναπόφευκτα θα γίνει σταδιακά. 

Και μένει να μάθουμε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αυτής της πανδημίας στη μελλοντική δυναμική της τουριστικής δραστηριότητας, υπολογίζοντας τα συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας που εγκαταστάθηκαν το ίδιο διάστημα. Εάν ακόμη και σήμερα έχουμε δισταγμό να πάμε στο σουπερμάρκετ, πόσο διαθέσιμοι θα είμαστε να ταξιδέψουμε για διακοπές; 

Ως πολίτης παραδέχομαι ότι είμαι ανήσυχος για το μέλλον. Στην Ελλάδα, αλλά κι επίσης στην Πορτογαλία. Θα είναι απαραίτητη η προσπάθεια όλων για να ξεπεράσουμε τις πολλές δυσκολίες που θα εμφανιστούν μετά τον Covid-19 και θα αποτελέσουν πρόκληση. Πρέπει να έχουμε νέες προτεραιότητες και να δημιουργήσουμε νέες συνήθειες. Πρέπει να μετακινηθούμε όλοι στην ίδια πλευρά, να δώσουμε περισσότερη σημασία στα συλλογικά συμφέροντα από ό,τι στα ατομικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα