Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος

Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος

Πανελλήνια συγκίνηση για τον πρώην προπονητή και ποδοσφαιριστή, Νίκο Αλέφαντο που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Το "Γεια σου ρε Αλέφαντε" όλων των ομάδων.

Θλίψη στον χώρο του ποδοσφαίρου μετά την ξαφνική απώλεια του Νίκου Αλέφαντου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Ο Νίκος Αλέφαντος υπήρξε επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής, όπου αγωνίστηκε τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στον Ατρόμητο, ωστόσο ακόμη μεγαλύτερη ήταν η καριέρα του ως προπονητής.

Είχε προπονήσει δεκάδες ομάδες σε διαφορετικές κατηγορίες, ενώ τελευταίος του σταθμός ήταν ο Ολυμπιακός το 2004, στον οποίο είχε τρεις διαφορετικές θητείες, όντας θερμός υποστηρικτής των ερυθρολεύκων.

Μετά την αποχώρησή του από την προπονητική, συνέχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο κυρίως ως σχολιαστής σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ πάντα ξεχώριζε για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και την ένταση με την οποία εξέφραζε τις ποδοσφαιρικές του τοποθετήσεις και αναλύσεις. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο φίλαθλο και μη κόσμο, κάτι βέβαια που τον χαρακτήριζε και κατά τη διάρκεια της προπονητικής του θητείας.


Το ιατρικό ανακοινωθέν:

“Ο Νίκος Αλέφαντος απεβίωσε σήμερα 23/6/2020 λόγω διατατικής μυοκαρδιοπάθειας. Παρά την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και την υπόλοιπη υποστήριξη των θεράποντων ιατρών, εμφάνισε τις τελευταίες εβδομάδες ταχεία επιδείνωση. Παρέμεινε, όμως, όπως επιθυμούσε την οικεία του ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους, την πολυαγαπημένη του σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Ο οικογενειακός ιατρός,

Παναγιώτης Χλωροκώστας”.

Ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Από μικρός ασχολήθηκε με τι ποδόσφαιρο, αρχίζοντας την καριέρα του από τον Αστέρα Εξαρχείων. Στη συνέχεια αγωνίστηκε με τη φανέλα των ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακού, Ατρομήτου Πειραιώς, Ολυμπιακού Χαλκίδας, Παναιγιαλείου, Πανελευσινιακού και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 ολοκλήρωσε την καριέρα του. Ο Αστέρας Εξαρχείων ήταν η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής το 1969.

Κάθισε στον πάγκο κορυφαίων ελληνικών ομάδων, με αποκορύφωμα για εκείνον τον Ολυμπιακό, του οποίου ήταν και φίλαθλος, στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004) Πέρα από τους “ερυθρολεύκους”, πέρασε κι από τον πάγκο των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς. Στην Α’ Εθνική προπόνησε και τους ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα.

“Γεια σου ρε Αλέφαντε”

Οι ομάδες της Super League εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Νίκου Αλέφαντου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

“Δηλωμένος υποστηρικτής του δαφνοστεφανωμένου εφήβου, υπηρέτησε την ερυθρόλευκη τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, σε τρεις διαφορετικές περιόδους. O Nίκος Αλέφαντος λάτρεψε και υπηρέτησε το ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι την τελευταία στιγμή. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Νίκο Αλέφαντε καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…”

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Νίκου Αλέφαντου που σήμερα έφυγε από τη ζωή. Καλό ταξίδι! #RIP

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Αλέφαντου, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, αφήνοντας το δικό του στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…

«Γεια σου ρε Αλέφαντε… ήσουν παλικάρι»

Το ξεχωριστό “αντίο” του Παναθηναϊκού

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τον Νίκο Αλέφαντο και αναφέρθηκε στο άγνωστο πράσινο παρελθόν του όταν εκείνος φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το tweet της πράσινης ΠΑΕ: “Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Αλέφαντου που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο εκλιπών αγωνίστηκε στα τσικό του Παναθηναϊκού, ενώ κατέγραψε και μία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα στις 26/2/56 σε αγώνα με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα