Ρουντ – Τσιτσιπάς 0-2: Μαγικός Στέφανος, κατέκτησε το τρίτο Monte Carlo Masters της καριέρας του

Διαβάζεται σε 2'
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς AP Photo Daniel Cole

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για ακόμα ένα ματς στο Monte Carlo Masters έδειξε ότι αυτό είναι το τουρνουά του, έκανε τρομερό τελικό κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ κερδίζοντάς τον με 2-0 σετ (1-6, ) και πανηγύρισε τον τρίτο του τίτλο στο Μονακό τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Κάσπερ Ρουντ ξεκίνησε ιδανικά το ματς, κέρδισε το νόμισμα, έκανε άσο στο πρώτο του σερβίς και σε συνδυασμό με τα δύο αβίαστα λάθη έκανε το 1-0 στα games. Αυτό ήταν και το μοναδικό game του Ιταλού στο πρώτο σετ του τελικού. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να ισοφαρίσει και να απαντήσει στο άνοιγμα του Δανού στον τελικό. Βασιζόμενος στο forehand του ο Στέφανος κατάφερε να μην χάσει πόντο και με love game να κάνει το 1-1.

Στο τρίτο game, όπως γράφει το SPORT24, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πίεσε τον Ρουντ, τον οδήγησε σε λάθη, του χάλασε τον ρυθμό και πέτυχε το πρώτο break του τελικού.

Ανέβασε ταχύτητα, έβαλε περισσότερη ποιότητα στις επιστροφές του και στους winners του, έδειξε πνεύμα νικητή και με τρία σβησμένα break points κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του κάνοντας το 3-1

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε του σετ, ο Τσιτσιπάς ήταν ένα βήμα μπροστά από τον Ρουντ σε κάθε κίνηση. Με όπλο τα εκπληκτικά του χτυπήματα και τις λύσεις που έβρισκε όταν βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, έκανε ακόμα δύο breaks στο σερβίς του Δανό, κράτησε το δικό του και με 6-1 πανηγύρισε το πρώτο σετ του μεγάλου τελικού.

Όντας ο νικητής του πρώτου σετ, ο Στέφανος ήταν αυτός που σέρβιρε για να ανοίξει το δεύτερο. Κατέκτησε το έβδομο διαδοχικό του game και έκανε το 1-0

Ο Ρουντ απάντησε με love game και έκτοτε οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι και το 4-4. Η βιασύνη του Δανού στα χτυπήματα και το γεγονός ότι τα ποσοστά του Τσιτσιπά στο πρώτο σερβίς έπεσε αποτέλεσαν τις αιτίες για τις οποίες κανένας εκ των δύο δεν μπόρεσαν να σπάσουν το σερβίς του άλλου.

Το κρισιμότερο σημείο του ματς ήταν το έβδομο σετ, το οποίο ήταν και το μεγαλύτερο σε διάρκεια του ματς. Κράτησε 13 λεπτά, με τον Τσιτσιπά να σβήσει διαδοχικά break points, να έχει τις απαντήσεις κάθε φορά που απειλούνταν με το πρώτο του break και να κάνει το 4-3.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα