Συγκλονίζει ο Λόνι Γουόκερ: “Υπήρξα θύμα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης”

Συγκλονίζει ο Λόνι Γουόκερ: “Υπήρξα θύμα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης”
AP

Ο Λόνι Γουόκερ αποκάλυψε μέσω Instagram πως η απόφαση να κόψει τα μαλλιά του κρύβει μια προσωπική ιστορία, ένα συναισθηματικό βουνό, που ήθελε να ανέβει.

Η είδηση πως ο Λόνι Γουόκερ κούρεψε την πλούσια κόμη του και πλέον κυκλοφορεί… διαφορετικός πέρασε στα ψιλά. Για την ακρίβεια, αντιμετωπίστηκε από τον Τύπο ως ένα viral θέμα, ως ακόμη μία προσπάθεια ενός παίκτη του ΝΒΑ να μοιραστεί με τους θαυμαστές του μία προσωπική καθημερινή στιγμή. Στην πράξη όμως δεν ήταν έτσι. Όπως γράφει το Sport24.gr, το κούρεμα που έδειξε ζωντανά μέσω Instagram σε όλο τον κόσμο ήταν το πέρασμα σε μια νέα εποχή για τον ίδιο. Ψυχολογικά.

Μία μέρα μετά τη δημοσίευση του σχετικού βίντεο, ο γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς συγκλόνισε τον κόσμο μέσω μηνύματος που πόσταρε στο Instagram. “Υπήρξα θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, βιασμού και κακοποίησης” ανέφερε χαρακτηριστικά, για να καταδείξει για πολλοστή φορά πως τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως φαίνονται (εν προκειμένω με την αφέλεια που αντιμετώπισαν όλοι το κούρεμά του).

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram καταγράφει τι πέρασε ως παιδί του δημοτικού και γιατί αυτή η επώδυνη προσωπική εμπειρία τον οδήγησε στην απόφαση να αφήσει τα μαλλιά του να μακρύνουν και να γίνουν το σήμα κατατεθέν του.

Αναλυτικά το μήνυμά του Λόνι Γουόκερ:

“Η πραγματική αλήθεια αναφορικά με το γιατί άρχισα να το κάνω αυτό (να αφήνω μαλλιά) στις αρχές της πέμπτης δημοτικού, ήταν ένα μέσο για να… κρυφτώ. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της πέμπτης δημοτικού, ήμουν με την οικογένειά μου. Με κάποια ονόματα που δεν θα πω, περνούσα ακόμη περισσότερο χρόνο. Υπήρξα θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, βιασμού και κακοποίησης, κάτι το οποίο συνήθισα δεδομένου ότι σε αυτή την ηλικία δεν ξέρεις τι είναι τι. Ήμουν ένα ευχάριστα περίεργο παιδί, που δεν ήξερα πώς είναι ο πραγματικός κόσμος. Είχα την άποψη πως τα μαλλιά μου είναι κάτι που μπορώ να ελέγξω. Τα μαλλιά μου ήταν κάτι που έκανα και μπορούσα να δημιουργήσω, κάτι που ήταν δικό μου. Και μου έδωσαν αυτοπεποίθηση. Τελευταία, δεν ήμουν στα καλύτερά μου. Μία προηγούμενη ιστορία ξεπετάχτηκε στο μυαλό μου και μου άφησε ψυχικούς δαίμονες. Εξαιτίας του κορονοϊού, άρχισα να κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να δω ποιος πραγματικά είμαι, ακόμη και πίσω από κλειστές πόρτες. Η ουσία είναι πως βρήκα ειρήνη και εσωτερική ευτυχία σε αυτό το ταξίδι. Συγχώρεσα ακόμη κι αυτούς που δεν το αξίζουν, γιατί; Επειδή είναι ένα νεκρό βάρος μέσα μου. Ο χρόνος δεν περιμένει κανέναν, οπότε γιατί να σπαταλήσω τον δικό μου σε αυτό; Το να κόψω τα μαλλιά μου ήταν κάτι παραπάνω από ένα κούρεμα. Τα μαλλιά μου ήταν μια μάσκα μέσω της οποίας έκρυβα την ανασφάλεια που ένιωθα για κάτι που πίστευα πως ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος. Τώρα όμως είναι καλύτερα από ποτέ. Έβγαλα το παλιό, είμαι ανανεωμένος μέσα μου. Άλλαξα δέρμα (μεταφορικά) πνευματικά, συναισθηματικά, σωματικά και ψυχολογικά. Η ζωή θα είναι πάντα δύσκολη. Πρέπει να παίξεις με τα χαρτιά που έχεις στα χέρια σου και να προσπαθήσεις να τα καταφέρεις στην παρτίδα. Κι αν χάσεις. Δεν είναι ποτέ μία ήττα. Είναι ένα μάθημα. Θα είμαι μακριά από αυτό για λίγο, ακόμη μεγαλώνω μέσα από αυτό. Απλά θέλω να ξέρετε πως σας αγαπώ όλους, έναν έναν. Ειρήνη, αγάπη και ευτυχία”.

  

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα