Συνάντηση Αυγενάκη με Super League για λέσχες και μετακίνηση οπαδών

Συνάντηση Αυγενάκη με Super League για λέσχες και μετακίνηση οπαδών
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ SUPERLEAGUE Eurokinissi Sports

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποδέχθηκε αντιπροσωπεία της Super League και συζήτησαν για τη μετακίνηση οπαδών, αλλά και τις λέσχες φιλάθλων.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Super League είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης κάτι που είχε προγραμματιστεί από τις 8 Νοεμβρίου ύστερα από διοργανώτριας αρχής. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sport24, στόχος της συνάντησης ήταν η σύνταξη και κατάθεσης “ρεαλιστικής και υπεύθυνης πρότασης για ένα σύγχρονο, λειτουργικό, ευρωπαϊκό και κοινά αποδεκτό πλαίσιο σχετικά με τις Λέσχες Φιλάθλων, τις μετακινήσεις οπαδών και τη θεραπεία των συγχύσεων που δημιουργούνται βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου”.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League), Γιάννης Οικονομάκης (νομικός σύμβουλος της Super League), Αχιλλέας Μαυρομάτης (ΠΑΟΚ), Κώστας Καραπαπάς (Ολυμπιακός), Γιώργος Σαμαράς (ΟΦΗ), Κάτια Κοξένογλου (Ατρόμητος), Αλκιβιάδης Παπαντωνίου (Παναθηναϊκός), Παναγιώτης Μπιλίρης (Άρης), Αχιλλέας Τσιχτής (πρόεδρος ΔΕΑΒ) και εκπρόσωποι της Υ/Δ Αθλητικής Βίας.

“Ήταν μια συνάντηση εποικοδομητική και χρήσιμη. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι οι συναντήσεις δεν είναι μόνο θεσμικές, θεωρητικές αλλά έχουν και αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και εγώ προσωπικά να ευχαριστήσω για λογαριασμό και των 14 ομάδων της Super League αλλά και όλου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τον κ. Αυγενάκη και τον κ. Σταϊκούρα για την κίνηση της κυβέρνησης να αποδεχθεί το πάγιο αίτημα μας για μία καλύτερη φορολογική κατάσταση στη χώρα, αναφορικά με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Αυτό αποτελεί μια ένδειξη ότι μέσα από τη συζήτηση μπορούμε να καταλήγουμε σε κάποιες κοινές συνισταμένες που οδηγούν στον εξορθολογισμό του νομικού αλλά και του πραγματικού περιβάλλοντος του ποδοσφαίρου. 

Και σήμερα με θέμα γενικώς τον αθλητικό νόμο αλλά και ειδικώς το κομμάτι που αφορά τις μετακινήσεις των οπαδών αλλά και τις λέσχες φιλάθλων, προχωρήσαμε λίγο ακόμη και είμαστε αρκετά κοντά ώστε από τη δικιά μας πλευρά, ως Σούπερ Λιγκ να καταθέσουμε κάποιες προτάσεις οι οποίες όπως είπα και πριν θα οδηγήσουν στον εξορθολογισμό του πραγματικού περιβάλλοντος του ποδοσφαίρου.

Δεν είναι κρυφή η ατζέντα, υπάρχει διαφάνεια και ξεκάθαρο πλαίσιο. Οι συζητήσεις και η ανταλλαγή απόψεων αλλά και οι δικές μας προτάσεις θα ολοκληρωθούν άμεσα και σε χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει από κοινού με τον Υφυπουργό. Τώρα η νομοθετική διαδικασία είναι κάτι ευρύτερο το οποίο δεν ξέρω από ποιον εξαρτάται, αλλά σίγουρα είμαστε σε μία συνεννόηση για να τελειώνουμε τη συζήτηση άμεσα. Υπάρχει μια ανταλλαγή απόψεων αλλά αν είναι να το σχηματοποιήσουμε, προφανώς το υπουργείο περιμένει τις προτάσεις μας. Το φορολογικό πάντως, έχει λυθεί με πάρα πολύ καλό τρόπο”, υποστήριξε ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου. 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από την πλευρά του ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Super League και αναγνώρισε ότι υπάρχει καλή και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών. 

“Ευχαριστώ τον κ. Λυσάνδρου για τις ευχές και για τη συνεργασία, η οποία φαίνεται ότι αποδίδει. Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια, για την αναγνώριση της καλής και αποτελεσματικής συνεργασίας που είχαμε και με το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών και με τον κ. Σταϊκούρα και έτσι έχουμε υλοποιήσει ένα από τα πάγια αιτήματα που είχαν τεθεί στο τραπέζι το προηγούμενο διάστημα. 

Από κει κα πέρα, συναντήσεις όπως η σημερινή θα συνεχιστούν, διότι μας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλό ποιοτικό ελληνικό ποδόσφαιρο και πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, τι πιο φυσικό, να μιλάς με τους ανθρώπους που η ζωή τους ο χρόνος τους είναι αφιερωμένος σε αυτό.

Γι αυτό το λόγο και συνεργαζόμαστε με ανοιχτά χαρτιά και υλοποιούμε βήμα- βήμα το πλαίσιο τόσο για τις λέσχες, τις μετακινήσεις φιλάθλων αλλά και για άλλα ζητήματα τα οποία εκ των πραγμάτων μας αφορούν και θα εμπεριέχονται μέσα στο νέο αθλητικό νόμο, που θα φέρουμε το επόμενο διάστημα στη Βουλή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα