Super Bowl: Θρίαμβος των Kansas City Chiefs του Καρλαύτη, επικράτησαν 38-35 των Philadelphia Eagles σε δραματικό τελικό

Super Bowl: Θρίαμβος των Kansas City Chiefs του Καρλαύτη, επικράτησαν 38-35 των Philadelphia Eagles σε δραματικό τελικό
AP

Οι Kansas City Chiefs του Γιώργου Καρλαύτη επικράτησαν των Philadelphia Eagles 38-35 μετά από ένα δραματικό τελικό και κατέκτησαν το Super Bowl.

Ένα μεγάλο τελικό παρακολούθησαν οι φίλοι του NFL σε όλο τον κόσμο με τους Kansas City Chiefs του Γιώργου Καρλαύτη να επικρατούν των Philadelphia Eagles 38-35.

Όπως αναφέρει το SPORT24, όλα κρίθηκαν με ένα field goal του του Μπάτκερ ο οποίος ευστόχησε και έδωσε το Super Bowl στην ομάδα του 11 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε.

Φυσικά, οι Chiefs δε θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι εκεί δίχως τον συγκινητικό Μαχόουμς. Ο MVP του τελικού χτύπησε ξανά στον τραυματισμένο του αστράγαλο, ωστόσο έπαιξε μέχρι το τέλος βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του να φτάσει στον τίτλο.

Ο ίδιος βέβαια πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των quarterback που έχουν δύο τίτλους σε Super Bowl και ισάριθμους τίτλους MVP. Οι προηγούμενοι που το έχουν καταφέρει ήταν οι Πέιτον Μάνινγκ, Τζο Μοντάνα, Τομ Μπρέιντι και Τζόνι Ουνίτας. Ο Μαχόουμς βέβαια έγινε ο πρώτος που το κατάφερε πριν συμπληρώσει τα 30.

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Καρλαύτης πρόσθεσε και εκείνος το όνομά του στη λίστα των Ελλήνων που έχουν κατακτήσει το Super Bowl. Αν συνυπολογίσουμε ότι το κατάφερε στην πρώτη του χρονιά στο NFL τότε καταλαβαίνουμε το μέγεθος της επιτυχίας του.

Ο αγώνας: Τα πράγματα μπορεί να ολοκληρώθηκαν με θρίαμβο των Chiefs, όμως δε ήταν όλα ρόδινα για αυτούς. Για την ακρίβεια στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου όλα έδειχναν να γέρνουν προς την πλευρά των Philadelphia Eagles.

Μεγάλος πρωταγωνιστής τους ήταν ο Χερτς ο οποίος με τρία rush touchdown ηγήθηκε της ομάδας του η οποία έκλεισε το πρώτο μέρος προηγούμενη με 24-14.

Μάλιστα, δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαμε και το δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Μαχόουμς, ο οποίος ήταν φανερό ότι πονούσε στον ήδη τραυματισμένο του αστράγαλο. Εκεί, όλα έδειχναν ότι οι Philadelphia Eagles είχαν το πάνω χέρι.

Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο οι Chiefs κυριάρχησαν και έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή. Η επίθεση του Κάνσας και η αδυναμία των Eagles να την περιορίσει έφεραν την ανατροπή του σκηνικού και στο τέλος το field goal του Μπάτκερ διαμόρφωσε το τελικό 38-35.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα