Τσιτσιπάς – Ντε Μινόρ 2-0: Σίφουνας ο Στέφανος, προκρίθηκε με άνεση στους “8” του Rome Masters

Διαβάζεται σε 2'
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός απέναντι στον Άλεξ Ντε Μινόρ και έφτασε σε μία άνετη επικράτηση με 6-1, 6-2 που του έδωσε ένα πανάξιο εισιτήριο για τους οκτώ κορυφαίους του φετινού Rome Masters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 8) βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση στο Rome Masters και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Μετά από τους Γιαν-Λέναρντ Στρουφ και Κάμερον Νόρι, ο Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο 11) αποτέλεσε το τρίτο κατά σειρά θύμα του στο τουρνουά, με τον Έλληνα πρωταθλητή να τον ισοπεδώνει με 6-1, 6-2 και να παίρνει πανηγυρικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν συγκεντρωμένος και αποφασιστικός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χτύπημα όπως γράφει το SPORT24 και χρειάστηκε ακριβώς 1 ώρα αγώνα για να υποτάξει τον αντίπαλό του, παίρνοντας μάλιστα την 11η νίκη του σε 12 συνολικά ραντεβού του με τον Αυστραλό και κάνοντας το “3 στα 3” σε χωμάτινη επιφάνεια.

Όσον αφορά στον επόμενο αντίπαλό του, στο δρόμο προς τα ημιτελικά, αυτός θα είναι ο Χιλιανός Νίκολας Τζάρι, που από την πλευρά του επιβλήθηκε του Αλεξάντερ Μουλέρ με 7-5, 6-3.

Το ματς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν το μεγάλο φαβορί έναντι του Άλεξ Ντε Μινόρ έχοντας πάρει τον αέρα του Αυστραλού και φρόντισε να δείξει από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του αφού έφτασε στο 4-1 με δύο break και κατόπιν δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το πρώτο σετ με 6-1 μέσα σε 23 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε, με τον Έλληνα πρωταθλητή να παίζει στο μάξιμουμ απέναντι σε έναν αποσβολωμένο Ντε Μινόρ και να του σπάει δύο φορές το σερβίς, για να φτάσει στο 4-1 και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Ο Αυστραλός έκανε την ύστατη προσπάθεια να ξαναμπεί στο ματς κάνοντας το πρώτο του break στην αναμέτρηση, όμως αυτό δεν πτόησε τον Τσιτσιπά, ο οποίος φόρτσαρε στο φινάλε και έφτασε στο επιβλητικό 6-2 που του έδωσε την πρόκριση στους “8”.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η 4η διαδοχική χρονιά που ο Τσιτσιπάς θα δηλώσει “παρών” στα προημιτελικά του Rome Masters ενώ συνολικά θα βρεθεί για 23η φορά στην καριέρα του σε προημιτελική φάση ενός ATP Masters 1000.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα