Βόμβα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: Ο Ομπράντοβιτς στην Παρτίζαν

Βόμβα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: Ο Ομπράντοβιτς στην Παρτίζαν

Τεράστια κίνηση από την Παρτίζαν, που έπεισε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία για τα επόμενα τρία χρόνια σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Kurir.

Και όμως, οι φήμες των τελευταίων ημερών, δεν ήταν καπνός χωρίς φωτιά! Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε τα χέρια με τον Όστογια Μιχάιλοβιτς και έγινε ο νέος προπονητής της Παρτίζαν για τα επόμενα τρία χρόνια, σε μια γιγαντιαίων διαστάσεων συμφωνία των δύο πλευρών, με τον σύλλογο του Βελιγραδίου να στοχεύει στην επιστροφή στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Την είδηση αποκάλυψε η Kurir το απόγευμα του Σαββάτου (19/6), λίγες ώρες μετά από τις δηλώσεις του προέδρου του club που παραδέχθηκε τις επαφές με τον πολυνίκη προπονητή. Όπως αναφέρει το Sport24, ο Ομπράντοβιτς εργάστηκε στην Παρτίζαν έως το 1993 και γυρίζει σε αυτή μετά από έναν χρόνο εκτός πάγκων, καθώς τη σεζόν 2020/21 δεν εργάστηκε, γέμισε τις μπαταρίες του και επιστρέφει με κίνητρο να βοηθήσει το μπάσκετ της χώρας του να πρωταγωνιστήσει σε επίπεδο συλλόγων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Kurir, οι παράγοντες της ομάδας πρόσφεραν ένα μπάτζετ ικανό για να διεκδικήσει ο Ομπράντοβιτς την κορυφή τόσο στη Σερβία και στην Αδριατική Λίγκα, όσο και στο EuroCup στο οποίο θα συμμετάσχει (μαζί με τον Προμηθέα, τον μοναδικό εκπρόσωπο της Ελλάδας στη διοργάνωση). Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Ζόραν Σάβιτς που έχει τον ρόλο του γενικού διευθυντή στον σύλλογο.

Ο Ομπράντοβιτς εργάστηκε στην Παρτίζαν από το 1991 έως το 1993, συνέχισε στη Μπανταλόνα τη σεζόν 1993/94, πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης το 1994 και αποχώρησε το καλοκαίρι του 1997 για να αναλάβει τη Μπένετον Τρεβίζο. Από το 1999 έως το 2012 ήταν ο άνθρωπος που γιγάντωσε τον Παναθηναϊκό, ενώ από το 2013 έως το 2020 δημιούργησε μια σπουδαία Φενέρμπαχτσε, με την οποία αναδείχθηκε για ένατη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής Ευρώπης, κερδίζοντας το 2017 τον Ολυμπιακό.

Θυμίζουμε πως πριν από δύο ημέρες η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δήλωσε με κάθε επισημότητα πως δεν υπήρξε θέμα επανασύνδεσης με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος εξήγησε (την ίδια ημέρα) πως “πάντα προσπαθούσα να βοηθώ την Παρτίζαν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα