ID.3 θα ονομάζεται το πρώτο ηλεκτρικό VW της οικογένειας ID

ID.3 θα ονομάζεται το πρώτο ηλεκτρικό VW της οικογένειας ID
ID.3 Volkswagen AG

Ο αριθμός 3 είναι σημαντικός, διότι υποδεικνύει την κατηγορία που αντιπροσωπεύει το μοντέλο, ενώ ακολουθεί το Beetle και το Golf, ως στρατηγικό μοντέλο στην ιστορία της μάρκας.

Αρκετούς μήνες πριν από την επίσημη παρουσίασή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το πρώτο μέλος της νέας οικογένειας ηλεκτρικών οχημάτων της VW, ID, θα ονομάζεται ID.3. Ο αριθμός 3 είναι σημαντικός, διότι υποδεικνύει την κατηγορία που αντιπροσωπεύει το μοντέλο, ενώ ακολουθεί το Beetle και το Golf, ως στρατηγικό μοντέλο στην ιστορία της μάρκας.

«Με το ID.3, ξεκινάμε από το κέντρο, τον πυρήνα της μάρκας Volkswagen, στον οποίο μπορούν να βρεθούν τα περισσότερα μοντέλα και όγκος πωλήσεων. Ο αριθμός 3 σηματοδοτεί επίσης την δυνατότητα επέκτασης σε κατηγορίες πάνω και κάτω,» επισημαίνει ο Γιούνκερ Στάκμαν, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Brand. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία έχει αναγγείλει ότι θα παρουσιάσει παγκοσμίως μέχρι το 2025, περισσότερα από 20 ηλεκτροκινούμενα μοντέλα, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα θα πωλούνται ετησίως.

Κάθε μέλος αυτής της οικογένειας μοντέλων, θα φέρει το όνομα ταυτότητας ID, το οποίο αντιπροσωπεύει μια νέα, ανεξάρτητη σειρά προϊόντων στο χαρτοφυλάκιο της μάρκας. Ενώ το Beetle κινητοποίησε κάποτε τις μάζες, και το Golf, που δημιούργησε την κατηγορία του έφερε καινοτομίες σε καθεμία γενιά του, η οικογένεια ID θα καταστήσει την ηλεκτρική κινητικότητα προσβάσιμη σε ένα ευρύ φάσμα πελατών. Το αναγνωριστικό ονόματος σημαίνει έξυπνη τεχνολογία σχεδίασης, ταυτότητας και οραματισμού.

Μετά την κυκλοφορία του ID.3, θα κυκλοφορήσουν και άλλα μοντέλα, που θα βασίζονται στα πρωτότυπα ID. CROZZ, ID. VIZZION και ID. ROOMZZ, τα οποία στο προσεχές μέλλον θα αποκτήσουν τους δικούς τους αριθμούς…

ID.3 Volkswagen AG

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα