Λεωφορείο του ’60 ξανά στους δρόμους

Δρομολόγιο νοσταλγίας και αναμνήσεων με λεωφορείο Volvo της δεκαετίας του ’60 από την εταιρία "ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ"
- 03 Δεκεμβρίου 2008 15:34
Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση στην αρχική του μορφή, του πρώτου «εκθέματος» του υπό ίδρυσιν Μουσείου Αμαξωμάτων κατασκευής της, τής εταιρείας «ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ»!
Πρόκειται για ένα αστικό λεωφορείο μάρκας VOLVO B58, που στη 10ετία του ’60, εκτελούσε το «δύσκολο» δρομολόγιο «Ηλεκτρικός Σταθμός – Προφήτης Ηλίας» στον Πειραιά.
Μ’ αφορμή το σημαντικό αυτό γεγονός, αφού πρόκειται για το πρώτο Μουσείο του είδους αυτού που δημιουργείται στη χώρα μας, η κατασκευάστρια του αμαξώματός του εταιρεία «ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ» σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Έρευνας και Μελέτης των Συγκοινωνιών στην Ελλάδα – Οι Φίλοι του Λεωφορείου», θα το κατεβάσουν την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στον Πειραιά, στην παλιά του Αφετηρία (στην Πλατεία Λουδοβίκου), απ’ όπου, στις 4μ.μ., θα ξεκινήσει για ένα δρομολόγιο νοσταλγίας και αναμνήσεων στους δρόμους του επινείου!