Νέος πρόεδρος ACEA

Νέος πρόεδρος ACEA
cea_president121007s

Το Δ.Σ. του ACEA εξέλεξε για Πρόεδρο τον κ. Christian Streiff της PSA Peugeot Citroen για το 2008

O κ. Streiff, Διευθύνων Σύμβουλος της PSA Peugeot Citroen, αντικαθιστά τον κ. Sergio Marchionne, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fiat, από την 1η Ιανουαρίου 2008. Ο κ. Marchionne ήταν Πρόεδρος του ACEA από το 2006.




Δηλώσεις



«
Είναι τιμή μου να είμαι ο επόμενος Πρόεδρος του ACEA και ανυπομονώ να εκπροσωπήσω την αυτοκινητοβιομηχανία στις τρέχουσες συζητήσεις για κοινωνικά ζητήματα όπως η ανάπτυξη και η κινητικότητα, η οδική ασφάλεια και η κλιματική αλλαγή», είπε ο κ. Steiff, ευχαριστώντας τον κ. Marchionne για τον χρόνο του και τις προσπάθειες που κατέβαλε τα δύο τελευταία χρόνια. «
Θα εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις επαφές μας με τους νομοθέτες της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία κατέχει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη και έχει ανάγκη από ένα σαφές νομοθετικό πλαίσιο, εντός του οποίου να μπορεί να λειτουργεί».



«
Η Προεδρεία του ACEA ήταν ένα προνόμιο για μένα», προσέθεσε ο κ. Marchionne. «
Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη βιομηχανία μας να μιλάμε με μια ξεκάθαρη φωνή σε σημαντικά ζητήματα. Ο ACEA μας προσφέρει ένα κοινό πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων και επικοινωνίας για τις μακροπρόθεσμες προτεραιότητες μας. Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους πιο αυστηρά θεσμοθετημένους τομείς. Η βιομηχανία και οι νομοθέτες θα πρέπει να εργαστούν στενά για την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων και την εξασφάλιση της απασχόλησης και της ανάπτυξης στην Ευρώπη».




Σύντομο βιογραφικό του Christian Streiff



Ο κ. Christian Streiff, γάλλος υπήκοος, γεννήθηκε στο Sarrebourg το 1954 και σπούδασε μηχανική στο «Ecole des Mines de Paris». Από το 1994 ως το 1996, υπήρξε Γενικός Διευθυντής της Saint-Gobain Emballages. Το 1996 έγινε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pont-a-Mousson και το 2001 Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος υλικών υψηλών επιδόσεων της Saint-Gobain στο Παρίσι. Το 2004 έγινε Αναπληρωτής Επικεφαλής της Saint-Gobain. Το 2006 έγινε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus. Το Νοέμβριο του 2006 ξεκίνησε η συνεργασία του με την PSA Peugeot Citroen και τον Φεβρουάριο του 2007 ορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.




Δύο λόγια για τον ACEA



Ο ACEA εκπροσωπεί τους 13 μεγαλύτερους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων. Τα μέλη του παράγουν 18 εκατομμύρια οχήματα τον χρόνο, παρέχουν εργασία σε 2.3 εκατομμύρια ανθρώπους και στηρίξουν έμμεσα την απασχόληση επιπλέον 10 εκατομμυρίων ανθρώπων.



Το Δ.Σ. του ACEA αποτελείται από τους Διευθύνοντες Συμβούλους των 13 εταιρειών μελών του, BMW Group, DAF Trucks, Daimler, FIAT, Ford of Europe, General Motors of Europe, MAN Nutzfahrzeuge, Porsche, PSA Peugeot Citroen, Renault, Scania, Volkswagen και Volvo Trucks. Από τον Ιανουάριο του 2008 η Toyota Motor Europe θα αποτελέσει το νέο μέλος του ACEA.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα