Ο Κίμι νίκησε τον Αλόνσο

default image

Ατύχημα του Λιούις Χάμιλτον στο Νίρμπουργκρίνγκ. Στην pole position ο Κίμι Ραϊκόνεν

Ωστόσο, η περίοδος των δοκιμαστικών σημαδεύτηκε από το ατύχημα του Λιούις Χάμιλτον. Ο ρούκι της McLaren Mercedes έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του κι ενώ προσπαθούσε να νικήσει τον χρόνο του (μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν πρώτος) πέντε λεπτά και 13 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή των επίσημων δοκιμαστικών του ευρωπαϊκού Grand Prix.



Ο 22χρονος Βρετανός μεταφέρθηκε με φορείο στο ιατρικό κέντρο της πίστας, διαβεβαίωσε τους θαυμαστές του ότι είναι καλά, όταν κατά την έξοδο του από την πίστα, έκανε νεύμα.



Ο διεθυντής της ΜcLaren, Ρον Ντένις εξήγησε ότι ευθύνη για την έξοδο του Χάμιλτον και την πρόσκρουση του μονοθεσίου του στα προστατευτικά λάστιχα, έφερε το γεγονός ότι ένας από τους τροχούς της McLaren δεν είχε τοποθετηθεί σωστά.



Τα δοκιμαστικά διακόπηκαν με τον αλυτάρχη να σηκώνει την κόκκινη σημαία. Στην επανεκκίνηση ο Φελίπε Μάσα προχώρησε αμέσως σε ταχύτερο γύρο, νικήθηκε όμως από τον τιμέιτ του, Κίμι Ραϊκόνεν.



Ο Φινλανδός οδηγός εξασφάλισε τη δεύτερη φετινή του pole position και αναζητάει την τρίτη σερί νίκη του. Ο Μάσα έχασε και τη δεύτερη θέση από τον Φερνάντο Αλόνσο.



Μάλιστα, ο Ισπανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ταχύτερος από τον Ραϊκόνεν στο πρώτο κομμάτι, ένα βαρύ λάθος όμως στη συνέχεια, του κατέστρεψε την ευκαιρία για έναν ταχύτατο γύρο.



Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρέθηκαν οι δύο Toyota του Γερμανού χαζομπαμπά (η σύντροφος του έφερε την Παρασκευή στον κόσμο το δεύτερο τους παιδί, έναν γιο τον Τζόντα) Νικ Χάιντφελντ και του Ρόμπερτ Κούμπιτσα.



Ο Μαρκ Γουέμπερ “χώρεσε” στην πρώτη εξάδα με τη Reb Bull, ακολουθούμενος από τον Χάικι Κοβαλάινεν με Renault και τον Γιάρνο Τρούλι με Toyota. Ο Ραλφ Σουμάχερ θα ξεκινήσει από την ένατη θέση, επίσης με Toyota.



Ο Χάμιλτον αν θα συμμετάσχει τελικά στον αγώνα (η συμμετοχή του θα αποφασιστεί τις επόμενες ώρες) θα ξεκινήσει από την 10η θέση, ενώ ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ καταποντίστηκε στην 20η θέση με τη Red Bull, μπροστά από τις δύο Spyker των Σάτιλ και Γουίνκελχοκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα