Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Οι δηλώσεις των Φελίπε Μάσα, Κίμι Ραϊκόνεν και Λιούις Χάμιλτον μετά τις κατακτήριες δοκιμές στο Grand Prix του Μονακό
- 24 Μαΐου 2008 19:53
Φελίπε Μάσα (Ferrari):
“Απίστευτο! Πήρα την pole στην πίστα που πάντα είχα δυσκολίες. Τώρα αρχίζει να μ’ αρέσει λίγο παραπάνω. Κατάφερα να κάνω ένα τέλειο γύρο μ’ ένα εξαιρετικό μονοθέσιο κι’ αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι έαν δουλεύεις σκληρά και με προσοχή στην λεπτομέρεια μπορείς να καταφέρεις τα παντού. Μετά το τέλος του γύρου κανείς δεν μου είπε τίποτα από την ενδοεπικοινωνία και τότε ξαφνικά ο Ρομπ (Σμέντλεϊ μηχανικός του Μάσα) ούρλιαξε “απίστευτο, είσαι στην pole” και γελούσα συνεχώς μετά τον γύρο δίχως να μπόρώ να συνεχίσω.
Τώρα θα πρέπει να διατηρήσουμε τον συγκέντρωση μας στον αυριανό αγώνα, ο οποίος θα είναι δύσκολος. Η πιθανότητα να βρέξει ίσως περιπλέξει τα πράγματα. Αρχικά έχω τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες αλλά θα πρέπει να τα κάνουμε όλα τέλεια. Δουλέψαμε πολύ στο στήσιμο του μονοθεσίου για να βελτιώσουμε κάποιες καταστάσεις προηγούμεων ετών και πιστεύω ότι αυτή η απόφαση μας βγήκε σε καλό”.
Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari):
“Φυσικά θα προτιμούσα να είμαι στην pole και αυτό δεν το αρνούμαι όμως ότι οι δύο Ferraris θα είναι μπροστά είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ομάδα. Υποθέτω ότι άυριο θα βρέχει και έτσι ο αγώνας μπορεί να κριθεί στην τύχη κάτι που σημαίνει πως μπορεί να έχουμε περισσότερες ευκαιρίες για προσπέρασμα. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από το μονοθέσιο καθώς προσπαθήσαμε να πάρουμε το καλύτερο από τα ελαστικά στον πρώτο χρονομετρημένο γύρο. Είχαμε μερικές αμφιβολίες σχετικά με τις πραγματικές μας δυνατότητες στην πίστα πριν το Σαββατοκύριακο, όμως το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει ότι δουλέψαμε καλά και έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά σε σχέση με την περασμένη σεζόν”.
Λιούις Χάμιλτον (McLaren):
“Φυσικά θα προτιμούσα να ήμουν στην pole, όμως είμαι ευχαριστημένος με το στήσιμο του μονοθεσίου και την στρατηγική μας. Η ομάδα έκανε μια σταθερή δουλειά και δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με την κίνηση μέσα στην πίστα. Οι δύο γρήγοροι στο τελευταίο μέρος των δοκιμαστικών ήταν καλοί, όμως έχασα λίγο χρόνο στο δεύτερο τμήμα της πίστας γιατί έχασα λίγο επιτάγχυνση στην όγδοοη στροφή και στην στο τρίτο κομμάτι δεν φρέναρα όσο αργά έπρεπε. Είχαμε όμως καλή στρατηγική και είμαι σίγουρος για τον αγώνα αφού αύριο όλα μπορούν να συμβούν ιδιαίτερα με τις καιρικές προβλέψεις που κάνουν λόγο για βροχή”.