Παγκόσμιες πωλήσεις GM

Παγκόσμιες πωλήσεις GM
salesgm20707small

Οι Παγκόσμιες πωλήσεις της GM το 2ο τρίμηνο ξεπέρασαν τα 2.4 εκατομμύρια οχήματα

Η GM είχε πουλήσει 2.395 οχήματα το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.




«Οι πωλήσεις της GM το δεύτερο τρίμηνο προωθήθηκαν από την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση στις αναδυόμενες αγορές. Οι παγκόσμιες πωλήσεις των 4.67 εκατομμυρίων οχημάτων της GM το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς αντανακλούν μία ισχυρή θέση, στην πραγματικότητα όλα δείχνουν ότι θα έχουμε τις δεύτερες καλύτερες ετήσιες επιδόσεις μας στον τομέα των πωλήσεων στην σχεδόν 100ετή ιστορία μας» δήλωσε ο John Middlebrook, αντιπρόεδρος της GM, του τομέα Παγκόσμιων Δραστηριοτήτων Πωλήσεων, Service & Μάρκετινγκ.




«Το δεύτερο τρίμηνο, αυξήσαμε τις πωλήσεις μας σε επίπεδα ρεκόρ, σε όλο τον κόσμο, με 20% αύξηση στη Λατινική Αμερική, Αφρική και Μέση Ανατολή – ρεκόρ τριμήνου όλων των εποχών για την περιοχή, και 8% αύξηση στην περιοχή Ασίας/Ειρηνικού. Είμαστε επίσης ικανοποιημένοι από την αύξηση της τάξης του σχεδόν 5% στην Ευρώπη, όπου πουλήσαμε πάνω από 574,000 οχήματα».



Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Chevrolet με 1.13 εκατομμύρια οχήματα το δεύτερο τρίμηνο του 2007 αυξήθηκαν σε πάνω από 4,000 μονάδες συγκριτικά με πριν από ένα χρόνο. Η μάρκα κατέγραψε αύξηση 34% στην Ευρώπη, 24% σε Λατινική Αμερική, Αφρική και Μέση Ανατολή και 3% στην Ασία-Ειρηνικού.



Οι πωλήσεις της Saturn σε ΗΠΑ και Καναδά αυξήθηκαν κατά 27%, κυρίως λόγω της δημοτικότητας των τριών νέων οχημάτων, Sky roadster, Aura mid-car και Outlook mid-utility crossover. Η Saturn λανσάρει το νέο Vue, ένα μικρό utility crossover (πολλαπλών χρήσεων ) και σύντομα θα παρουσιάσει το μικρό Astra. Η Saturn έχει δύο υβριδικά μοντέλα στη γκάμα της, τα Aura Green Line και Vue Green Line.




Τα σημαντικότερα δεδομένα των παγκόσμιων πωλήσεων



– Παγκόσμιες πωλήσεις 2.405 εκατομμυρίων οχημάτων το δεύτερο τρίμηνο του 2007.



– Οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου εκτός ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ. Με 1.39 εκατομμύρια οχήματα, οι πωλήσεις Q2 2007 εκτός ΗΠΑ είχαν αναλογία περίπου 58% στις συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις της GM, επιτυγχάνοντας αύξηση περίπου 8% συγκριτικά με το Q2 2006, ξεπερνώντας το μέσο όρο αύξησης της βιομηχανίας (6%).



– Στη Λατινική Αμερική, Αφρική και την περιοχή της Μέσης Ανατολής, οι πωλήσεις της GM έφτασαν τα 293,300 οχήματα, αύξηση 20% συγκριτικά με το 2006, επιτυγχάνοντας ρεκόρ για τη βιομηχανία και τη GM το δεύτερο τρίμηνο. Οι πωλήσεις στη Βραζιλία αυξήθηκαν κατά 23% το διάστημα αυτό.



– Στην περιοχή Ασίας/Ειρηνικού, οι πωλήσεις της GM με 338,000 οχήματα, ήταν 8% υψηλότερες από του δεύτερου τριμήνου του 2006, σημειώνοντας ρεκόρ τριμήνου. Οι πωλήσεις της GM China με 234,000 οχήματα κατέγραψαν αύξηση πάνω από 6% συγκριτικά με το 2006. Η GM παρέμεινε η κατασκευάστρια αυτοκινήτων με τις καλύτερες πωλήσεις στην Κίνα. Κρίνοντας από τα αποτελέσματα αυτά, η GM φαίνεται ότι θα γίνει η πρώτη κατασκευάστρια στην Κίνα που θα ξεπεράσει τις πωλήσεις του ενός εκατομμυρίου οχημάτων ετησίως. Οι πωλήσεις της GM στην Κίνα περιλαμβάνουν τις πωλήσεις της SAIC-GM-Wuling, στην οποία η GM κατέχει το μέγιστο επιτρεπόμενο μερίδιο αγοράς για εισαγόμενη μάρκα, 34%.



– Στην Ευρώπη, η GM σημείωσε επίσης ρεκόρ τριμήνου με πωλήσεις 574,000 οχημάτων, αύξηση 5%. Η αύξηση στη Ρωσία, σε ποσοστό 106%, υπήρξε καθοριστικός παράγοντας. Η Chevrolet πέτυχε Ευρωπαϊκές πωλήσεις ρεκόρ με 114,900 οχήματα, αύξηση 34%, και ενίσχυσε τη θέση της GM στη Ρωσία. Οι ισχυρές πωλήσεις Vauxhall στη Βρετανία βοήθησαν στο να αντισταθμιστούν οι σημαντικές μειώσεις στη Γερμανική αγορά, διατηρώντας το μερίδιο της Opel/Vauxhall στην Ευρώπη στο 7.4% για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.



– Στη Β. Αμερική, προγραμματισμένες μειώσεις πωλήσεων για ημερήσιες ενοικιάσεις και η χαλάρωση της αγοράς των ΗΠΑ λόγω αύξησης της τιμής των καυσίμων και ανησυχίας για στεγαστικά θέματα, είχε σαν αποτέλεσμα πωλήσεις 1.20 εκατομμυρίων οχημάτων, πτώση 7% συγκριτικά με ένα ισχυρό περσινό τρίμηνο. Παρά την ανταγωνιστική αγορά για μεγάλα pickup, η GM παραμένει στην κορυφή της κατηγορίας οχημάτων pickup truck, αυξάνοντας το μερίδιό της, χάρη στο Chevrolet Silverado – Truck της Χρονιάς Β. Αμερικής – και το νέο GMC Sierra. Τα αυτοκίνητα της GM στις μεσαίες κατηγορίες επιβατικών (mid-car) και crossover πολλαπλών χρήσεων (mid-utility) κατέγραψαν επίσης αύξηση πωλήσεων λιανικής με τη συμβολή των Saturn Aura, Pontiac G6 και Chevrolet Impala (mid-cars), και των GMC Acadia, Saturn Outlook και Buick Enclave (mid-utility crossovers).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα