TV Cars Top 10

default image

Το Top 10 με τα διασημότερα οχήματα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης είναι εδώ!

10) A-Team Van

Δηλαδή το… βαν της «Ομάδας Α». Μαύρο (με κόκκινη ρίγα) και θωρακισμένο. Σπάει πόρτες, αλλά δεν παύει να είναι οικογενειακό. Δεν έχει πολλά «έξτρα»», αλλά είναι cult και χρησιμεύει παράλληλα ως οπλοστάσιο.



Σίγουρα κερδίζει πόντους λόγω της παρουσίας του Mr.T στο ρόλο του B.A. «I pity the fool»…




9) A league of their own

Εδώ βρίσκουμε την Ferrari 308 GTS του Μάγκουμ (Τομ Σέλεκ), το Volvo P1800 του Σάιμον “Άγιου” Τέμπλερ (Ρότζερ Μουρ), τις Ferrari (κυρίως την Testarossa) του Ντον Τζόνσον (Σόνι Κρόκετ) στο Miami Vice, το Ford Gran Torin του Στάρσκι και του Χατς από την ομώνυμη σειρά και φυσικά όλα τα υπεραυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ.



Είναι γρήγορα, πανέμορφα και κάνουν τσαλίμια. Γιατί στο Νο9; Πληρώνουν τις αμαρτίες των αφεντικών τους. Ο Μάγκνουμ είχε μουστάκι, ο “Αγιος” ήταν φλώρος του κερατά, ο Ντον Τζόνσον είχε χαίτη, οι Στράσκι/Χατς φορούσαν καμπάνες κι ο Τζειμς Μποντ συνηθίζει να σμαραλιάζει τις Aston Martin εις το όνομα της Βασίλισσας. Καλά να πάθουν!




8) General Lee

Το διάσημο Dodge Charger του 1969 έμεινε στην ιστορία. Βαμένο πορτοκαλί, με «μακιγιαρισμένη» τη σημαία των Νοτίων (εξού και το General Lee) στην οροφή και με πόρτες που ποτέ δεν άνοιγαν!



Οι Μπο και Λιούκ Ντιούκ το είχαν «πειράξει» λίγο, αν και συχνά-πυκνά το «έσπαγαν» στο κυνηγητό με τον Ρόσκο και την υπόλοιπη αστυνομική δύναμη της κομιτείας του Χάζαρντ.



Αν ο «Στρατηγός» είχε στόμα θα είχε αναστενάξει, κρίνοντας από τα τόσα άλματα, αλλά και τις φορές που τα μπούτια της ξαδέρφης Ντέιζι Ντιουκ τριβόντουσαν στα καθίσματα του…



Συν: Σε κάθε καταδίωξη ο General Lee συνοδεύεται από τη δική του κλασσική μουσική. Δεν είναι και λίγο…



Πλην: Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη σειρά δεν ήταν ένα και μοναδικό. Οι κασκαντέρ χρησιμοποίησαν περίπου 300 διαφορετικά. Μόνο τα 20 ξαναείδαν το γκρι της ασφάλτου…




7) Black Beauty

Ο προκάτοχος του Batmobile. Το περίφημο «Black Beauty» ήταν ένα «φτιαγμένο» Chrysler Imperial του 1966, το οποίο οδηγούσε ο Βαν Ουίλιαμς στη σειρά «The Green Hornet».



Όσο για τα έξτρα; Έχουμε και λέμε: Εκτοξευτήρας ρουκετών, μηχάνημα που παγώνει το δρόμο, ψεκαστήρες καπνού, γκαζιού, νερού και λαδιού, σκούπες για να καλύπτουν τα ίχνη από τα λάστιχα, προβολείς που γίνονται άσπροι και πράσινοι, περιστρεφόμενες πινακίδες (χμ…), πιστόλι λέιζερ και φυσικά αλεξίσφαιρο παρ-μπριζ.



Βγαίνει και σε ασημί για να μη λερώνει;




6) Herbie the Love Bug

Στο Νο6 της σχετικής λίστας συναντάμε έναν… ζωντανό θρύλο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και του κινηματογράφου. Ναι, ζωντανό. Ο Χέρμπι είχε βούληση, θέληση, ανάγκες, ορέξεις και γενικότερα έκανε τα δικά του.



Με το Νο53 στην πόρτα κέρδισε αγώνες ταχύτητας, κυνήγησε κακούς, πρωταγωνίστησε σε ιστορίες ανά τον κόσμο, ενώ κατάφερε να γίνει ακόμη και καρτούν.



Τα μόνα του μειονεκτήματα; Η Λίντσεϊ Λόχαν που πρωταγωνίστησε στο ριμέικ κι η ηλιθιοδέστατη μετάφραση «κατσαριδάκι αγάπη μου».




5) Delorean DMC 12

Το DeLorean DMC 12 μπορεί να μη φτούρισε, αλλά τουλάχιστον έγραψε τη δική του κινηματογραφική ιστορία και μάλιστα σε τρία μέρη! Ο λόγος για το κάτασπρο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Μάικλ Τζέι Φοξ κι ο ημί-τρελος καθηγητής στο «Back to the future».



Αντί για ταξίμετρο είχε ημερολόγιο, ενώ «κέρδιζε» πόντους με τις πόρτες που άνοιγαν προς τα πάνω.



Το κυριότερο προσόν του; Ταξίδευε στο χρόνο. Εξού κι η 5η θέση.




4) Christine

Κάτι σαν το «Κατσαριδάκι», αλλά σε έκδοση… θρίλερ. Δημιουργήθηκε από τον Στίβεν Κινγκ και βγήκε στις οθόνες το 1983, στέλνοντας στον άλλον κόσμο με «οτο-στοπ» ουκ ολίγους!



Το «Χριστινάκι», μια Plymouth Fury του 1958, είναι με λίγα λόγια δαιμονισμένη. «Ντυμένη» στα κόκκινα βάλθηκε να ξεπαστρέψει για ένα περίεργο λόγο τη μισή Πενσιλβάνια.



Πάω στοίχημα ότι αν την έβλεπε ο Χέρμπι, θα την είχε… δαγκώσει τη λαμαρίνα.




3) KITT

Διάσημος, μουράτος και πλήρως εξοπλισμένος ο Κιτ είναι το πιο αναγνωρίσιμο αυτοκίνητο της τηλεόρασης. Βαφτίστηκε από το Knight Industry Two Thousand (K.I.T.T) και αποτελούσε την ατραξιόν της σειράς «Ιππότης του Ασφάλτου» που είχε στοιχειώσει τα όνειρα μας τη δεκαετία του ’80.



Στα «συν» η φοβερή μουσική, το κόκκινο φωτάκι η «ρομποτική» φωνή του, ενώ στα «πλην» το φουντωτό μαλλί και τα κολλητά τζιν του Ντέιβιντ Χάσελχοφ (Μάικλ Νάιτ).



Ο Κιτ όταν δεν άραζε στο τεράστιο φορτηγό που τον κουβαλούσε, έπαιρνε τους δρόμους. Ήταν εξοπλισμένος με το περίφημο turbo boost, ένα αεροδυναμικό τιμόνι και διάφορα άλλα κόλπα, έχοντας παράλληλα το ρόλο του ατακαδόρου. Τι σου κάνει η τεχνική νοημοσύνη.




2) Batmobile

Θα ήταν λιγότερο παρεξηγημένο αν δεν υπήρχε η αξιολύπητη σειρά του Seven-X (με τα “Μπανκ”, τα “Καζούμ” και τους ήρωες με τα κολάν) ή το κινηματογραφικό Batman 3 στο οποίο απέκτησε και θέση συνοδηγού για χάρη του Ρόμπιν.



Ωστόσο όπως και να ‘χει το αμάξι του Μπάτμαν τα κάνει όλα και συμφέρει. Το παρουσιαστικό του θα άφηνε άφωνη ολόκληρη τη “Βούτα” στη Βουλιαγμένης, έστω κι αν αρχικά σχεδιάστηκε πάνω σε μια Lincoln Futura του 1955.



Αλλά όταν είσαι τεθωρακισμένο, τηλεκατευθυνόμενο, οπλοφορείς (ακόμη και με ρουκέτες), σπινιάρεις 360 μοίρες, έχεις προηγμένο αντικλεπτικό σύστημα, ακτίνες λέιζερ, πυροσβεστήρα και τον Μπάτμαν για οδηγό τι να σου πει κι ο Κιτ;




1) Όπτιμους Πράιμ

Βγάζει εκτός συναγωνισμού τις άλλες σακαράκες γιατί προέρχεται από άλλο γαλαξία και μπορεί να μεταμορφώνεται σε ενα ρομπότ ύψους 5 μέτρων.



Στο δρόμο το παίζει κατακόκκινο φορτηγό, αλλά αν αγριέψει μεταμορφώνεται στον αρχηγό των Autobots και τα βάζει με τους «κακους» της υπόθεσης, τους Dicepticons.



Όποιος αμφιβάλει ας περιμένει ως τον Ιούλιο να βγει η ταινία…




Και το χειρότερο…

Χωρίς συναγωνισμό τον τίτλο του «χειρότερου αυτοκινήτου της τηλεόρασης» παίρνει το Flintmobile, το όχημα του Φρεντ Φλίντστοουν και της οικογένειας του. Κερδίζει χωρίς κόπο επειδή δεν έχει ούτε μηχανή, αλλά ούτε και… πάτωμα. Ουσιαστικά το σπρώχνουν με τα πόδια οι προϊστορικοί. Πάλι καλά που είχαν προλάβει να ανακαλύψουν τον τροχό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα