'Αηδιαστικά σεξιστικό" το Χόλιγουντ για την Κρίστεν Στιούαρτ

'Αηδιαστικά σεξιστικό" το Χόλιγουντ για την Κρίστεν Στιούαρτ

Η διάσημη ηθοποιός Κρίστεν Στιούαρτ εξαπολύει επίθεση στον τρόπο ζωής του Χόλιγουντ και καταγγέλλει τον σεξισμό

Το δρόμο που άνοιξε η Μέριλ Στριπ και η Πατρίσια Αρκέτ φαίνεται ότι ακολουθεί και η Κρίστεν Στιούαρτ και εξαπολύει μύδρους για τον σεξισμό που διακατέχει το Χόλυγουντ.

Η σταρ του Twilight που έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Αμερικανίδα που κέρδισε το γαλλικό βραβείο César, μίλησε στο βρετανικό Harper's Bazaar και αναφέρθηκε στους διαχωρισμούς που γίνονται στα δύο φύλα. "Οι γυναίκες πρέπει να δουλέψουν πιο σκληρά για να "ακουστούν"! Είναι τρελό! Είναι και προσβλητικό και τρελό!".

Η Στιούαρτ δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες για τις προσωπικές της εμπειρίες, τουλάχιστον δεν έχει γίνει ακόμη κάτι τέτοιο γνωστό από τα αποσπάσματα που έχουν δημοσιευτεί μέχρι τώρα, καθώς ολόκληρη η συνέντευξη δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στο διαδίκτυο. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι συμφωνεί με τη συνάδελφό της Κάρεϊ Μάλιγκαν, η οποία είχε δηλώσει πρόσφατα πως "όσον αφορά στους ενδιαφέροντες ρόλους που δίνονται στις γυναίκες, είναι ξεκάθαρα σεξιστικό το καθεστώς, αφού υπάρχει μεγάλη έλλειψη υλικού για ηθοποιούς.. γένους θηλυκού".

Η Μάλιγκαν είχε δηλώσει με αφορμή τη νέα της ταινία Suffragette, η οποία πραγματεύεται το δικαίωμα ψήφου των Βρετανίδων: "Το γεγονός και μόνο ότι μας πήρε 100 χρόνια για να πούμε γι’ αυτήν την ιστορία είναι από μόνο του εξαιρετικά αποκαλυπτικό.

Αυτή είναι η ιστορία των ίσων δικαιωμάτων στη Βρετανία, και έχουν πίσω τους αγώνες χρόνων γυναικών που βασανίζονται, κακοποιούνται, και διώκονται, και ποτέ δεν είχε απασχολήσει τον κινηματογράφο. Είναι αντανάκλαση της νοοτροπίας στον κινηματογράφο και σημαίνει πολλά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ακουστεί αυτή η ιστορία".

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network