Άλκηστις Πρωτοψάλτη: “Θυμάμαι τα κλάματα των γονιών μου, με μια βαλίτσα στο χέρι”

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: “Θυμάμαι τα κλάματα των γονιών μου, με μια βαλίτσα στο χέρι”
Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Ενώπιος Ενωπίω Glomex

Στην εκπομπή "Ενώπιος Ενωπίω" μίλησε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Ο ξεριζωμός από την Αλεξάνδρεια, η καριέρα της στη μουσική και η φιλία με τον Στέφανο Κορκολή.

Στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” στον ΑΝΤ1 βρέθηκε καλεσμένη η γνωστή ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη το βράδυ της Δευτέρας, όπου και μίλησε για τη ζωή της σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση. Η αγαπημένη τραγουδίστρια μίλησε για τον ξεριζωμό από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τα πρώτα βήματα στη μουσική και την καταξίωση.

“Στην Αλεξάνδρεια γεννήθηκα και όταν ακούω τη λέξη “Αλεξάνδρεια” στο μυαλό μου έρχονται εικόνες ηλιοβασιλεμάτων, ο πατέρας να με κρατάει από το χέρι στη διώρυγα του Σουέζ, το παγωτό που έλιωνε. Τα μισά αδέλφια του πατέρα μου πήγαν στην Αυστραλία, τα άλλα μισά στην Αμερική και ο πατέρας μου ήταν ο μόνος που διάλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Έχω στο μυαλό μου πολύ έντονες εικόνες. Θυμάμαι τα κλάματα και του πατέρα μου και της μητέρας μου. Εκείνη την ώρα τα έχαναν όλα, με μία βαλίτσα στο χέρι και χίλια αγκάθια στην ψυχή. Θυμάμαι μια από τις πιο έντονες στιγμές. Στο τελωνείο που αποκεφάλισαν με μαχαίρι την κούκλα μου γιατί νόμιζαν ότι μέσα είχαν κρύψει τιμαλφή οι δικοί μου. Την Αλεξάνδρεια την κουβαλάω μέσα, μου την κουβαλάω στα τραγούδια μου, την κουβαλάω στην ψυχή μου”, δήλωσε για την πατρίδα της.

Επιπλέον, για την αγαπημένη ερμηνεύτρια μίλησε ο σπουδαίος καλλιτέχνης Στέφανος Κορκολής, με τον οποίον η ερμηνεύτρια έχει συνεργαστεί πάρα πολλές φορές.

Ο Στέφανος Κορκολής βγήκε σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή και μίλησε με πολύ όμορφα λόγια για την Άλκηστη: “Πέρα από τη συνεργασία μας, σημασία έχει τι άνθρωπος είναι η Άλκηστη. Για μένα, αν μπορώ να πω ότι μια φίλη, αυτή είναι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Γιατί είναι βράχος. Είναι ένας βράχος, ο οποίος, όμως, δεν πέφτει στους νόμους της βαρύτητας. Είναι ένας βράχος που ίπταται. Για μένα αντιπροσωπεύει αυτό. Από κει και πέρα, σαν συνεργάτης είναι ιδανική. Είμαστε και οι δύο τελειομανείς, κάνουμε δημιουργία την ώρα που προβάρουμε, δεν πάμε να διεκπεραιώσουμε κάτι. Όλα αυτά είναι τα μαγικά που με συνδέουν με την Άλκηστη και, φυσικά, η φωνή της που με εμπνέει να της γράφω τραγούδια”, δήλωσε ο Στέφανος Κορκολής.

“Ο Στέφανος για μένα είναι ένας χείμαρρος συναισθημάτων. Υπέροχος άνθρωπος, υπέροχος συνθέτης, υπέροχος πιανίστας. Και εκπληκτικός τραγουδιστής. Όλα όσα είπε για μένα, τα ίδια αισθάνομαι για αυτόν”, απάντησε η ερμηνεύτρια.

Ή Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Ενώπιος Ενωπίω Youtube

Μάλιστα, οι δυο τους μοιράστηκαν στον αέρα της εκπομπής και μια αστεία ιστορία που έζησαν σε συναυλία τους. Όπως είπαν: “Ήμασταν οι πρώτοι που εφαρμόσαμε τον αντικαπνιστικό νόμο, πολυ πριν ειπωθεί. Αρχίσαμε στο Gazarte, αλλά το βάλαμε σε πλήρη εφαρμογή στον Μύλο στη Θεσσαλονίκη. Είπαμε να το προσπαθήσουμε. Την πρώτη μέρα πήγαν όλα καλά, λέμε ωραία, μια χαρά, δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας. Τη δεύτερη μέρα, όμως, χάλασαν οι δύο μηχανές καπνού του μαγαζιού και έγινε ντουμάνι. Δεν βλέπαμε ο ένας τον άλλον πάνω στη σκηνή! Όλη η ιδέα μας ανατράπηκε! Μάλλον μας μάτιασαν οι καπνιστές! Μάλιστα, όταν μετά από πέντε τραγούδια καταφέραμε να αντικρίσουμε ο ένας τον άλλον πάνω στη σκηνή, σκάσαμε στα γέλια”!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα