Εισαγγελέας: Στο εδώλιο ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για ξέπλυμα 5 εκατ. ευρώ

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης EUROKINISSI

Η εισαγγελέας Ευσεβία Κορμηκιάρη ζητά να μην γίνει δεκτή η έφεση του γνωστού τραγουδοποιού επί του βουλεύματος, το οποίο τον παραπέμπει σε δίκη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Την απόρριψη της έφεσης του Μιχάλη Χατζηγιάννη επί του βουλεύματος με το οποίο παραπέμφθηκε στο εδώλιο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ' εξακολούθηση προτείνει η εισαγγελέας Εφετών, Ευσεβία Κουρμηκιάρη.

Με την υπ' αριθμ. 1199/16 εισαγγελική της εισήγηση, προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών η έφεση του κατηγορούμενου τραγουδοποιού να κριθεί απαράδεκτη και να επικυρωθεί το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Πλέον αναμένεται η κρίση του Συμβουλίου Εφετών το οποίο και θα αποφανθεί για το αν θα κάνει δεκτό ή όχι το αίτημα του Μιχ. Χατζηγιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει παραπεμφθεί σε δίκη για το ποσό των 5 εκατ. Ευρώ που εμφανίζεται να έστειλε στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το βούλευμα, «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χατζηγιάννης: 'Να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν'

ΣτΕ: Να φορολογηθούν τα εισοδήματα του Μιχ. Χατζηγιάννη

SHARE:

24Media Network