Ερρίκος Πετιλόν: Η μάχη με τη διπολική διαταραχή και τις ουσίες και η νοσηλεία στο ψυχιατρείο

Ερρίκος Πετιλόν: Η μάχη με τη διπολική διαταραχή και τις ουσίες και η νοσηλεία στο ψυχιατρείο
Ερρίκος Πετιλόν thomas daskalakis / ndp photo agency

Ο γνωστός ηθοποιός, μοντέλο και παρουσιαστής μίλησε για τον εθισμό του στα ναρκωτικά κατά το παρελθόν, για τη διπολική διαταραχή με την οποία διαγνώστηκε πριν από χρόνια, ενώ αναφέρθηκε στη νοσηλεία του στο Δαφνί, για την οποία δεν γνώριζε το ευρύ κοινό.

Ο ηθοποιός, μοντέλο και παρουσιαστής Ερρίκος Πετιλόν παραχώρησε μια άκρως εξομολογητική συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso, κάνοντας, μάλιστα, και μεγάλες αποκαλύψεις σχετικά με τη νοσηλεία του στο Δαφνί, ενώ μίλησε για τη διπολική διαταραχή με την οποία διαγνώστηκε πριν από χρόνια, τον εθισμό στα ναρκωτικά κατά το παρελθόν, αλλά και την σύντροφό του που τον έχει βοηθήσει πολύ.

Ο Ερρίκος Πετιλόν είπε χαρακτηριστικά για την εισαγωγή του στην Ψυχιατρική Κλινική:

“Ναι, νοσηλεύτηκα για πέντε ημέρες στην Παθολογική Κλινική στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Η εισαγωγή μου όμως δεν είχε να κάνει με ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα, αλλά με παθολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκα. Πήγα εκεί για να κάνω τις εξετάσεις, γιατί έχει εξαιρετικό ιατρικό προσωπικό και με γνωρίζουν κιόλας. Το ότι νοσηλεύτηκα μόνο για πέντε ημέρες αποδεικνύει του λόγου μου το αληθές. Οι γιατροί μάλιστα που έλεγξαν τις εξετάσεις μου, μού είπαν πως όλες είναι σαν του μικρού παιδιού. Αν είχα κάνει εισαγωγή για ουσίες και εξαρτήσεις, θα έκανα μήνες μέσα έγκλειστος και δεν θα ήταν θέμα ημερών”.

Η μάχη με τη διπολική διαταραχή

Όπως είχε δηλώσει ξανά ο ίδιος, παλεύει χρόνια με τη διπολική διαταραχή:

“Ταλαιπωρούμαι αρκετά χρόνια από διπολική διαταραχή. Είναι κληρονομικό και μάλιστα οι γιατροί, μου είπαν ότι είχα χαρακτηριστικά αυτής της ψυχικής νόσου από μικρό παιδί και άργησα να το ανακαλύψω. Απέφευγα να συναντιέμαι με αγαπημένους ανθρώπους και έκανα πράγματα αυτοκαταστροφικά. Όταν τελείωσα τις ουσίες, έκανα πισωγυρίσματα ψάχνοντας μια ισορροπία στη ζωή μου. Μετά, όμως όταν πάθαινα κρίσεις διπολικής διαταραχής, το μυαλό μου πήγαινε αμέσως στις ουσίες. Ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή, παράλληλα με συνεδρίες. Μου αρέσει να βοηθάω κόσμο που πάσχει από αυτή την ψυχική νόσο και για αυτό το λόγο αποφάσισα να ακολουθήσω τη θεραπευτική συμβουλευτική”.

Τα ναρκωτικά και η σύντροφός του

Σχετικά με τις εξαρτήσεις, με τις οποίες είχε χρόνιο πρόβλημα, ενώ συνελήφθη δύο φορές (1990 και 2008) για κατοχή μικροποσότητας, δήλωσε:

“Τα έχω ξεπεράσει όλα αυτά τα θέματα με τα ναρκωτικά. Υπήρχαν δυσκολίες, όμως τελείωσα. Δεν σας κρύβω ότι είχα μια δύσκολη διαδρομή μέχρι να βγω από τον εφιάλτη των ναρκωτικών. Και σε αυτό με βοήθησε η σύντροφός μου η Θεοδώρα. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος η Θοδώρα και μακάρι να είμαστε για πάντα μαζί”.

Ενώ, όπως είπε:

“Κατάγομαι από μια καλή οικογένεια, η οποία χρεοκόπησε οικονομικά και καταστραφήκαμε. Ο καθένας τράβηξε το δρόμο του, με όσα προβλήματα κουβαλούσαμε στις πλάτες μας. Έχω μετανιώσει για ορισμένα πράγματα που έχω κάνει και τα βρίσκω ακόμα μπροστά μου. Κοινώς, τα είχα κάνει θάλασσα, αλλά όλοι κάνουμε λάθη στη ζωή μας. Πλέον, ως “καθαρός” από τα ναρκωτικά, κοιτάζω με άλλο μάτι τη ζωή. Με αισιοδοξία και κουράγιο για ένα πολύ καλό μέλλον”.

Έδωσε, μάλιστα, το δικό του μήνυμα σε σχέση με τα ναρκωτικά και τις ουσίες, λέγοντας:

“Τα ναρκωτικά σκοτώνουν. Ο κόσμος δικαίως δε συγχωρεί όλους όσοι μπλέξαμε με τα ναρκωτικά. Γιατί δεν είναι ο καρκίνος, που είναι φυσικό αίτιο και θα πεθάνεις. Προκαλείς εσύ το θάνατό σου. Τα ναρκωτικά είναι μια καταραμένη ασθένεια, πολύ ύπουλη. Εγώ υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα υποτροπιάσω ποτέ. Το έχω ορκιστεί στους νεκρούς γονείς μου και στον εαυτό μου. Έχω υποτροπιάσει πολλές φορές στο παρελθόν. Πλέον ποτέ ξανά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα