Η αναπάντεχη επιστροφή του Κέβιν Σπέισι

Η αναπάντεχη επιστροφή του Κέβιν Σπέισι

Ο Αμερικανός ηθοποιός είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά ένα νεαρό άντρα. Ωστόσο ο μηνυτής αρνήθηκε να καταθέσει εναντίον του Σπέισι και δεν παρέδωσε στις αρχές το κινητό του τηλέφωνο το οποίο υποτίθεται είχε βίντεο με το περιστατικό, αλλά και μηνύματα.

Ο Κέβιν Σπέισι εμφανίστηκε σε μουσείο στη Ρώμη όπου απήγγειλε ένα ποίημα του Γκαμπριέλ Τίντι.

Ο ηθοποιός που είδε την επαγγελματική και προσωπική του ζωή να καταρρέουν το 2017 μετά από μία σειρά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις, εμφανίστηκε δίπλα στον Μποξέρ στο Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο και απήγγειλε το ομώνυμο ποίημα του Τίντι, που αναφέρεται σε έναν ματωμένο μποξέρ που στέκεται στην άκρη του ρινγκ ενθυμούμενος τις περασμένες δόξες του.

«Ταρακούνησα τη χώρα, έκανα τις αρένες να δονούνται, έσκισα σε κομμάτια τους αντιπάλους μου», διάβασε ο Σπέισι. «Φώτισα το σκότος, συνέλλεξα προσβολές, προκάλεσα το χειροκρότημα. Δεν ήξεραν πώς να το κάνουν αυτό. Κανένας από εσάς. Από την άλλη, η ζωή δεν είναι τρομακτική για όσους δεν πήραν ένα ρίσκο».

Σύμφωνα με το Variety, η ομάδα του Σπέισι είπε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι θα γίνει μία απαγγελία και μετά ο ηθοποιούς θα έδινε συνεντεύξεις σε ορισμένους εκπροσώπους του Τύπου, κάτι που ωστόσο τελικά δεν έγινε. Ο Τίντι σε επικοινωνία που είχε με την εφημερίδα «The Independent» δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί και πως ήταν μία ανοιχτή εκδήλωση και σ’ αυτήν είχαν προσκληθεί και δημοσιογράφοι.

«Επικοινώνησα με τον Κέβιν Σπέισι αφήνοντας τη δουλειά μου να μιλήσει και παρουσιάζοντας το έργο μου σ’ αυτόν» εξήγησε ο Τίντι. «Εκτίμησε αμέσως το θάρρος και την ιδιαίτερη φύση της πρότασής μου. Η ιδέα να δίνεις φωνή στα αρχαία αγάλματα, να δίνεις νέα ζωή στα ευρήματα, στα απομεινάρια από το παρελθόν μας, άγγιξε την ευαίσθητη πλευρά του και την βαθιά αγάπη που έχει για την τέχνη».

«Η γενναιοδωρία και η προθυμία του να απαγγείλει το ποίημα έκαναν όλα τα υπόλοιπα εύκολα, η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε, απόδειξη του πόσο μεγάλος καλλιτέχνης είναι. Πράγματι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους. Ήταν τιμή για μένα ότι συμφώνησε να διαβάσει τους στοίχους μου, αφού κατάφερε να τους κάνει δικούς του και να τους αποδώσει με τη φωνή του».

Η Μπάρμπι Λάτσα Ναντό της Daily Beast που παρακολούθησε την παράσταση έγραψε: «Καθώς η φωνή του αντήχησε μπροστά σε περισσότερους από 50 έκπληκτους επισκέπτες του μουσείου, και καλεσμένους ήταν ξεκάθαρο ότι, ενώ μπορεί να έχει χάσει τη δόξα του λόγω των υποτιθέμενων σεξουαλικών σκανδάλων, δεν αισθάνθηκε καμία εμφανή τύψη».

Από την πλευρά του, ο ποιητής, Γκαμπριέλ Τίντι, αρνήθηκε πως το ποίημα γράφτηκε με έμπνευση τον ηθοποιό και σχολίασε στο twitter: «Τι υπέροχη βραδιά! Όλοι ήταν τόσο ευτυχισμένοι να γιορτάζουν την τέχνη, ήταν πραγματικά τιμή να έχω τον Κέβιν Σπέισι να διαβάζει τα ποιήματά μου. Η Ρώμη σε λατρεύει».

Αξίζει να σημειώσουμε πως νωρίτερα τον Ιούλιο, οι δικαστικές αρχές της Μασαχουσέτης απέσυραν τις κατηγορίες εναντίον του Κέβιν Σπέισι.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες κατηγορίες ο Αμερικανός ηθοποιός είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά ένα νεαρό άντρα. Ωστόσο ο μηνυτής αρνήθηκε να καταθέσει εναντίον του Σπέισι και δεν παρέδωσε στις αρχές το κινητό του τηλέφωνο το οποίο υποτίθεται είχε βίντεο με το περιστατικό, αλλά και μηνύματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα