Η Ιωάννα Τούνη είναι έγκυος, τι λόγος πέφτει στο Twitter; Τα αρνητικά σχόλια και το κύμα συμπαράστασης

Η Ιωάννα Τούνη είναι έγκυος, τι λόγος πέφτει στο Twitter; Τα αρνητικά σχόλια και το κύμα συμπαράστασης

Η είδηση της εγκυμοσύνης της Ιωάννας Τούνη προκάλεσε για άλλη μια φορά φαινόμενα "κανιβαλισμού" στα social media. Τα χυδαία σχόλια που δέχτηκε και οι χρήστες που έσπευσαν να την υποστηρίξουν.

Σε μια πολύ προσωπική αποκάλυψη για την ζωή και το μέλλον της προχώρησε η Ιωάννα Τούνη, η οποία ανακοίνωσε μέσα από τα social media πως περιμένει το πρώτο της παιδί.

Η διάσημη influencer ανακοίνωσε το ευτυχές γεγονός με μια μακροσκελή και πολύ συγκινητική ανάρτηση στο Instagram, στην οποία έκανε αναφορά και στη μητέρα της, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες. Η ίδια εξέφρασε τα ανάμεικτα συναισθήματά της όταν έμαθε πως είναι έγκυος, καθώς ήταν λίγες μέρες αφότου έχασε το αγαπημένο της πρόσωπο.

«Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε σχεδόν πριν από 3 μήνες… Την ημέρα που έμαθα ότι περιμένω το πρώτο μου μωράκι! Χαρά και λύπη και συγκίνηση… και όλα μου τα συναισθήματα τόσο έντονα και ανάκατα σαν ταραμοσαλάτα! Μέχρι σήμερα, ονειρευόμουν με λαχτάρα και προσμονούσα την ημέρα που θα έφτιαχνα την δική μου οικογένεια… μια οικογένεια που θα αποτελείται από δυο γονείς, που θα λατρεύουν το μωράκι που έρχεται…πράγματα απλά που εγώ στερήθηκα σαν παιδί μεγαλώνοντας μόνο με την μαμά μου! Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ, ΟΛΑ ΜΟΥ. Δεν ξέρω ποιοι από εσάς πιστεύετε ότι οι άνθρωποι μας είναι δίπλα μας, και μας ακούνε ακόμη και όταν «φύγουν» από την ζωή… θα σας πω απλά πως πριν από 3 μήνες, η δική μου μαμά «έφυγε» από καρκίνο, έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου, έκλαιγα μόνη, απαρηγόρητη, της μιλούσα στις προσευχές μου κάθε μέρα και της έλεγα συνέχεια: “μαμά μου δεν θέλω να είμαι μόνη, θέλω οικογένεια!”», έγραψε η Ιωάννα Τούνη.

Και πρόσθεσε: «Λίγες ημέρες μετά συνέβη ΑΥΤΟ! Ξέρω ότι η μαμά μου με ακούει και με προσέχει -ακόμη και τώρα- από ψηλά! Όσο και να με στεναχωρεί λοιπόν, που δεν θα είναι εδώ να με αγκαλιάζει και να μου μάθει πως μεγαλώνει κανείς ένα μωρό… Ξέρω ότι θα είναι δίπλα μου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο… και αυτό το μωράκι που έρχεται στον κόσμο, είναι η απάντηση και το δώρο της για εμένα που έμεινα πίσω ……. Ανυπομονώ! Και ελπίζω να γίνω τόσο καλή μαμά, όσο η δική μου…»

“Κανιβαλισμός” στα social media

Καθότι η Ιωάννα Τούνη αποτελεί μία από τις διασημότερες influencers στην Ελλάδα, η είδηση της εγκυμοσύνης της διαδόθηκε με ταχύτητα φωτός και έγινε αμέσως viral, με πλήθος χρηστών των social media να εκφράζουν την χαρά τους και να εύχονται τα καλύτερα για την ίδια και το παιδάκι της.

Ωστόσο, η ανακοίνωσή της προκάλεσε και πολλά πικρόχολα σχόλια, με αρκετούς χρήστες να επιδίδονται για άλλη μια φορά σε φαινόμενα “κανιβαλισμού”, σχολιάζοντας με ποικίλους τρόπους την ηθική της Ιωάννας Τούνη, το αν θα γίνει καλή μάνα ή όχι, το αν θα είναι ικανή λόγω του πώς επιλέγει να ντύνεται και να προβάλλει το σώμα της.

Παράλληλα, αρκετοί χρήστες προχώρησαν σε επιπλήξεις για το γεγονός ότι αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την εγκυμοσύνη της μέσω Instagram, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται συγκινημένη, ενώ κρατά μία ανθοδέσμη και το τεστ εγκυμοσύνης. Υποστήριξαν πως η φωτογραφία ήταν πολύ “στημένη” και πως τα θυσιάζει όλα στον βωμό της δημοσιότητας, ακόμη και την εγκυμοσύνη της.

Σημειώνεται πως πριν από μερικές μέρες, με αφορμή τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πιθανό χωρισμό της από τον σύντροφό της Δημήτρη Αλεξάνδρου, η Ιωάννα Τούνη είχε ξεσπάσει με ένα βίντεο στο Instagram, στο οποίο καλούσε τον κόσμο να μην κοιτάει από την “κλειδαρότρυπα” την ζωή της.

“Σχετικά με τα άπειρα πράγματα και τα άπειρα δημοσιεύματα που γράφονται τις τελευταίες μέρες, εβδομάδες, μήνες, δεν ξέρω, για πάντα θα σας πω ότι θέλω όταν θέλω! Όπως κάνω πάντα. Οπότε μην μπαίνετε στην κλειδαρότρυπα μου. Δεν σας απασχολεί τίποτα”, είχε πει η γνωστή influencer.

Έτσι, πολλοί ήταν οι χρήστες που χρησιμοποίησαν τα προ ημερών λεγόμενά της και την κατηγόρησαν ότι η ίδια εκθέτει την προσωπική της ζωή.

Κύμα συμπαράστασης στο Twitter

Σεξιστικά σχόλια για “το ποιόν της” και slut shaming, δεχόταν πάντοτε η Ιωάννα Τούνη και αυτό είναι γνωστό – και καταδικαστέο. Δεν περίμενε όμως, κανείς, πως ακόμη και τώρα, που ανακοίνωσε τον ερχομό του παιδιού της, θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τέτοιες χυδαίες επιθέσεις, τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες.

Από την άλλη, μεγάλο μέρος των χρηστών του Twitter έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην Ιωάννα Τούνη για τα τοξικά και απαράδεκτα σχόλια που δέχτηκε σχετικά με την εγκυμοσύνη της. Ακόμη και εκείνοι που δεν συγκαταλέγονται στους “θαυμαστές” της, ανέφεραν πως είναι ντροπή να τολμούν κάποιοι να μιλήσουν με τόσο άσχημο τρόπο για μια γυναίκα, η οποία απλώς ανακοίνωσε πως είναι έγκυος.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να επαναλαμβάνουμε αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Ότι δηλαδή η ηθική ενός ανθρώπου δεν σχετίζεται με την εξωτερική του εμφάνιση, καθώς και ότι δεν πέφτει λόγος σε κανέναν για το πώς αποφάσισε η Ιωάννα Τούνη να μοιραστεί το χαρμόσυνο γεγονός της εγκυμοσύνης της. Παράλληλα, το πρότυπο της μητέρας ως μιας ταπεινής νοικοκυράς, θα πρέπει πια να ξεπεραστεί εν έτει 2022.

Και εν τέλει, το αν θα είναι κάποι@ καλός γονιός, δεν κρίνεται από το πώς ανακοινώνει την εγκυμοσύνη του και από την εικόνα του στα μέσα δικτύωσης, αλλά από το τι πραγματικά κάνει για το παιδί του. Κάτι που κρίνεται από την ίδια τη ζωή και μόνο.

Μερικά από τα σχόλια συμπαράστασης στην Ιωάννα Τούνη:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα