Η Jane Fonda έκλεισε τα 80, αλλά δεν πίστευε πως θα ζούσε μέχρι τα 30

Jane Fonda attends the 2017 ACLU SoCal's Bill of Rights Dinner at the Beverly Wilshire Hotel on Sunday, Dec. 3, 2017, in Beverly Hills, Calif. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)
Jane Fonda attends the 2017 ACLU SoCal's Bill of Rights Dinner at the Beverly Wilshire Hotel on Sunday, Dec. 3, 2017, in Beverly Hills, Calif. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP) RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP

Η Αμερικανίδα ηθοποιός δηλώνει ευγνώμων για όσα έχει ζήσει, παρά την τραυματική παιδική ηλικία και τονίζει πως "έγινε καλύτερη τα τελευταία 80 χρόνια"

"Δεν έκανα ποτέ εικόνα τον εαυτό του στα 30" δήλωσε η Jane Fonda στο αμερικανικό περιοδικό People, λίγες μέρες αφότου έκλεισε τα 80. "Πίστευα πως θα ζήσω λίγο και ότι θα πεθάνω μόνη, εθισμένη σε κάποια ουσία. Δεν πίστευα ότι θα ζήσω τόσο, ότι θα είμαι ενεργή και υγιής και πως θα δουλεύω ακόμη" πρόσθεσε.

Η Jane Fonda βίωσε ιδιαίτερα δύσκολα παιδικά χρόνια, όταν η μητέρα της αυτοκτόνησε. Ήταν μόλις 12 ετών και ο πατέρας της Χένρι Φόντα, αστέρας του σινεμά, παντρεύτηκε την ίδια χρονιά. Στο παρελθόν υπέφερε από βουλιμία, είχε εξάρτηση από παραισθησιογόνες ουσίες και βίωσε την κακοποίηση σαν παιδί.

Κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ το 1972, σε ηλικία 35 ετών και το δεύτερο το 1978 για την ταινία "Coming Home" για τον πόλεμο του Βιέτναμ. Συμμετείχε ενεργά σε ακτιβιστικές ενέργειες κατά του πολέμου, ενώ τα DVD της με ασκήσεις γυμναστικής που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του '80, προκάλεσαν υστερία.

"Είμαι ευτυχής που έγινα καλύτερα στο πέρασμα αυτών των 80 χρόνων" είπε στο People. "Δεν κατακρίνω, έμαθα να συγχωρώ. Δεν ήταν πάντα έτσι. Δούλεψα πολύ σκληρά να να γίνω καλύτερος άνθρωπος".

Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

SHARE:

24Media Network