Η Μπέσυ Αργυράκη πυροβολεί Argo και Τσακνή: Ήταν ένα μίζερο οπτικοακουστικό συνονθύλευμα

default image

Η τραγουδίστρια δήλωσε πως "με αυτό το κομμάτι ξέραμε πως θα αποτύχουμε", ενώ καταφέρθηκε με ιδιαίτερα επικριτικά λόγια εναντίον του διευθυντή της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή που ανέλαβε την ευθύνη της φετινής συμμετοχής στη Eurovision (vid)

“Αποτύχαμε και το ξέραμε. Πήγαμε για να αποτύχουμε. Παρακολουθούσα το τραγούδι και σκεφτόμουν: ‘Αν κανείς ήθελε να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μην προχωρήσουμε παρακάτω, θα έστελνε αυτό το τραγούδι” ήταν τα λόγια της τραγουδίστριας Μπέσυς Αργυράκη που εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή “Οι Αταίριαστοι” του ΣΚΑΙ, προκειμένου να σχολιάσει τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τον τελικό. Η κα. Αργυράκη, που είχε λάβει μέρος στο διαγωνισμό της Eurovision το 1977 με το “Μάθημα Σολφέζ” εξήγησε πως δεν ήθελε να ασκήσει κριτική για την επιλογή πριν, για να δείξει “θετική ενέργεια. “Λέω ας δείξουμε θετική ενέργεια, ας ενώσουμε τη θετική ενέργεια όλοι οι Έλληνες”.

Από την κριτική της δεν ξέφυγε και ο διευθυντής της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής. “Διάλεξε ο Διευθυντής της ΕΡΤ, ο κ. Τσακνής και το έστειλε. Έτσι αποφάσισε και το έστειλε. Δεν υπολογίστηκε η γνώμη κανενός” είπε και συμπλήρωσε: “Θέλω να πιστεύω ότι κάποια γνώμη πήρε, αλλά μάλλον ήταν λανθασμένη, εκ του αποτελέσματος”.

Η Μπέσυ Αργυράκη τόνισε πως υπάρχουν στην Ελλάδα και καλές φωνές και άνθρωποι με γνώση που θα μπορούσαν να αποφασίσουν. Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά, αν υπήρχε μια επιτροπή, “σίγουρα δεν θα πήγαινε αυτό το τραγούδι”. Η κα. Αργυράκη ανέφερε πως η ίδια έχει συμμετέχει ως επιτροπή σε τουλάχιστον 15 διεθνή φεστιβάλ. “Μέχρι και το Αζερμπαϊτζάν έχω πάει”.

Μια ερμαφρόδιτη οπτικουακουστική κατάσταση

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το ποιος θα μπορούσε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό ανέφερε τον Κώστα Μαρτάκη ή “αν θέλαμε κάτι Έθνικ θα μπορούσε να πάει η Αρετή Κετιμέ”, είπε. Σε κάθε περίπτωση δεν θεωρούσε κατάλληλο το συγκρότημα των Argo. “Αυτό ήταν ένα μίζερο οπτικοακουστικό συνονθύλευμα. Είχε να κάνει και με το οπτικό που ήταν όλοι μαζεμένοι και μαραμένοι και με το στιλ του τραγουδιού: βάλαμε λίγο από όλα. Δεν είχε ταυτότητα. Είχε λίγο από ραπ που δεν ήταν ακριβώς, λίγο ποντιακό, που ως Πόντια πρέπει να σας πω ότι δεν ήταν ποντιακό. Ήταν μια ερμαφρόδιτη κατάσταση οπτικοακουστική. Και πολύ φτηνή” σημείωσε.

Τέλος, η κα. Αργυράκη αναρωτήθηκε γιατί ένα τραγούδι όπως αυτό της Ρωσίας, το οποίο υπογράφει μουσικά ο Δημήτρης Κοντόπουλος και σκηνοθετικά ο Φωκάς Ευαγγελινός, δεν μπορούσε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. “Αυτό το τραγούδι γιατί να μην το έχουμε εμείς; Με αυτό το μαράζι θα περάσει αυτή η εβδομάδα” σημείωσε.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα