“Η τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ” – Η φράση που απεχθάνεται ο Πλιάτσικας

“Η τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ” – Η φράση που απεχθάνεται ο Πλιάτσικας
Φίλιππος Πλιάτσικας Glomex

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας σχολίασε τη φράση "Η τελευταια συναυλία των Πυξ Λαξ" ενώ αναφέρθηκε στους λόγους διάλυσης και επανένωσης του συγκροτήματος.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής “Αυτός και ο Άλλος”. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους λόγους διάλυσης και επανένωσης του μουσικού συγκροτήματος “Πυξ Λαξ” ενώ αποκάλυψε την φράση που απεχθάνεται.

Με αφορμή την φράση, “Η τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ”, την οποία και απεχθάνεται όπως παραδέχτηκε ο καλλιτέχνης, άνοιξε η συζήτηση αναφορικά με τους λόγους που “ασχολιόμαστε πιο πολύ με την διάλυση ενός συγκροτήματος παρά με τη δημιουργία του”.

Από το 2018 είμαστε ενεργοί και θα παραμείνουμε ενεργοί. Εμείς μια φορά είχαμε πει ότι θα σταματήσουμε και έτσι έγινε. Το 2011 η επανένωση έγινε με αφορμή μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση και με μια ιδέα που είχε ο άνθρωπος που λειτούργησε ως πατέρας για εμάς, ο Μάνος Ξυδούς. Πριν φύγει είχε την ιδέα να γίνει η επανένωση. Την κάναμε με αφορμή την μνήμη του“.

Όσον αφορά ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το τι οδηγεί έναν καλλιτέχνη να εγκαταλείψει ένα συγκρότημα και να ακολουθήσει τη σόλο καριέρα, ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανέφερε πως “Δεν είναι ίδιοι οι λόγοι για όλους. Για άλλους είναι οικονομικοί, άλλοι τσακώνονται άσχημα και δεν ξαναμιλιούνται. Άλλοι, όπως εμείς, θέλουν να κάνουν προσωπικά πράγματα και πιστεύουν πως ο κύκλος, τη δεδομένη στιγμή, έχει κλείσει. Θέλουν να προστατεύσουν το συγκρότημα.

Εμείς είδαμε ξαφνικά να συμβαίνουν πράγματα που δεν περιμέναμε ποτέ. Χιλιάδες κόσμου σε όλες τις συναυλίες. Αισθανθήκαμε την ανάγκη να το προφυλάξουμε αυτό το πράγμα. Αισθανθήκαμε πως τελειώνει ο κύκλος εκείνη τη στιγμή. Αυτό έγινε το 2004 και τότε σταματήσαμε.

Βλέπαμε ότι υπήρχε κορεσμός. Εγώ ήθελα να κάνω έναν ήχο σαν το “Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα. Ο Μπάμπης ήθελε να κάνει έναν ήχο σαν του Μάρκου Βαμβακάρη και ο Μάνος έναν ήχο σαν του Τομ Γουέιτς“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα