Jay-Z: “Είμαι άνθρωπος, είμαι πατέρας, είμαι μαύρος και πονάω”

Jay-Z: “Είμαι άνθρωπος, είμαι πατέρας, είμαι μαύρος και πονάω”
Ο ράπερ Jay-Z Greg Allen/Invision/AP

Σε μια οργισμένη ανάρτησή του ο Jay-Z ζητά από τον γενικό εισαγγελέα τη δίωξη όλων των αστυνομικών που εμπλέκονται στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Σε μια νέα ανάρτησή του σχετικά με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο γνωστός μουσικός παραγωγός Jay-Z κάλεσε τον γενικό εισαγγελέα Κιθ Έλισον τη δίωξη όλων των αστυνομικών που εμπλέκονται στο περιστατικό.    

«Ναι είμαι άνθρωπος, είμαι πατέρας, είμαι μαύρος και πονάω, και δεν είμαι ο μόνος. Τώρα, εγώ, μαζί με μια ολόκληρη χώρα που πονά, καλώ τον Γενικό Εισαγγελέα Έλισον να κάνει το σωστό και να ασκήσει δίωξη σε όλους τους υπευθύνους για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στο μέγιστο βαθμό που επιβάλλει ο νόμος. Αυτό είναι απλώς ένα πρώτο βήμα.  

Είμαι πιο αποφασισμένος να αγωνιστών για την απονομή δικαιοσύνης, από οποιονδήποτε αγώνα θα μπορούσαν να έχουν ποτέ οι υποψήφιοι καταπιεστές μου.  

Ζητώ από κάθε πολιτικό, εισαγγελέα και αστυνομικό της χώρας να έχει το θάρρος να κάνει το σωστό. Έχετε το θάρρος να μας κοιτάξετε ως ανθρώπους, μπαμπάδες, αδέλφια, αδελφές και μητέρες που πονούν. Και να κοιτάξετε τον εαυτό σας», έγραψε στο Instagram μεταξύ άλλων ο Jay -Z.  

Και η σύζυγός του Beyonce, έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα μέσω social media απαιτώντας δικαιοσύνη για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλς, αποκάλυψε την Κυριακή 31 Μαΐου ότι είχε λάβει ένα τηλεφώνημα από τον διάσημο ράπερ σχετικά με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μαΐου.  

Μετά τη συνομιλία, ο Γουόλς κάλεσε τον Έλισον, ζητώντας να κινήσει τις διαδικασίες για τις σχετικές ποινικές διώξεις όλων, όσοι εμπλέκονται στον θάνατο του Φλόιντ.  

Μέχρι στιγμής, ένας αστυνομικός, ο Ντέρεκ Τσάβιν, συνελήφθη και κατηγορείται για δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού για τον θάνατο του Φλόιντ. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του Jay-Z, ζητούν τη δίωξη των τριών ακόμα αστυνομικών (Του Τάο, Τζ. Αλεξάντερ Κουένγκ και Τόμας Λέιν) που ήταν παρόντες στη σκηνή της δολοφονίας του άτυχου 46χρονου.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα