Κατά των πανελληνίων η Δέσποινα Βανδή: “Πάλι καλά που δίνουν μόνο 4 μαθήματα”

Κατά των πανελληνίων η Δέσποινα Βανδή: “Πάλι καλά που δίνουν μόνο 4 μαθήματα”
Η τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή Eurokinissi

Θέση για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας πήρε μέσω Instagram η Δέσποινα Βανδή, καυτηριάζοντας το σύστημα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων και την ελεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια ζητάει η Δέσποινα Βανδή που μαζί με την κόρη της φέτος βιώνει και εκείνη το άγχος της διαδικασίας των εξετάσεων. Η δημοφιλής τραγουδίστρια θέλει ελεύθερη πρόσβαση των μαθητών στα Πανεπιστήμια αφού όπως λέει η κατάκτηση ενός πανεπιστημιακού τίτλου είναι η δύσκολη διαδικασία.

Όσα έγραψε:

“Μια βόλτα και πίσω στο σπίτι για…διάβασμα! Πάλι καλά που δίνουν μόνο 4 μαθήματα πια! Παρόλα αυτά εύχομαι κάποια στιγμή – σύντομα – να ανοίξει ο δρόμος προς την πανεπιστημιακή εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις! Να έχουν όλοι τη δυνατότητα να φοιτήσουν όπου θέλουν γιατί το δύσκολο είναι να τελειώσεις μια σχολή. Ασφαλώς να υπάρχουν κάποια κριτήρια αξιολόγησης αλλά και πάλι λέω πως θέλει κόπο να αποκτήσεις ένα πτυχίο και εκεί πρέπει να εστιάσουμε κατά την ταπεινή μου γνώμη! Την έχω κάνει τη διαδρομή αυτή και ξέρω πως είναι να σε κυριεύει το άγχος της ημέρας που κρίνονται όλες σου οι προσπάθειες. Κι έχω δει παιδιά όλα αυτά τα χρόνια να φεύγουν, να μαθαίνουν τη γλώσσα της χώρας που πάνε (και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που είναι επιλογή τους το εξωτερικό) για να ασχοληθούν με αυτό τελικά που αγαπάνε μιας και δεν κατάφεραν να περάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια! Και οι γονείς να αγωνιούν και να ξοδεύουν στερούμενοι αλλά πράγματα από την ποιότητα της ζωής τους για το καλό των παιδιών τους! Ποιον βολεύει σε τελική ανάλυση μια τέτοια πραγματικότητα;».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα