Κίρα Νάιτλι: Συνέχεια μου πρότειναν σενάρια με γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού

Actress Keira Knightley attends the CHANEL Fine Jewelry Dinner to celebrate the debut of The Jewel Box Boutique at Bergdorf Goodman on Tuesday, Sept. 6, 2016, in New York. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)
Actress Keira Knightley attends the CHANEL Fine Jewelry Dinner to celebrate the debut of The Jewel Box Boutique at Bergdorf Goodman on Tuesday, Sept. 6, 2016, in New York. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP) EVAN AGOSTINI/INVISION/AP

Η διάσημη ηθοποιός καταγγέλλει τη "φιλοσοφία" του βιασμού έτσι όπως προβάλλεται από τον κινηματογράφο

Η Κίρα Νάιτλι προτιμά ταινίες εποχής από δράματα στη σύγχρονη εποχή, στα οποία «οι γυναικείοι χαρακτήρες, σχεδόν πάντα, πέφτουν θύματα βιασμού».

«Πάντα έβρισκα κάτι κακόγουστο στον τρόπο με τον οποίο απεικονίζονται οι γυναίκες (σε ταινίες με σύγχρονη ιστορία), ενώ πάντα έβρισκα συναρπαστικούς τους χαρακτήρες σε ταινίες εποχής» δήλωσε η Κίρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Variety. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί «τα τελευταία λίγα χρόνια». «Ξαφνικά, μου στέλνουν σενάρια με σύγχρονες γυναίκες οι οποίες δεν βιάζονται στις πέντε πρώτες σελίδες, και που δεν βρίσκονται εκεί απλά και μόνο για να είναι μια όλο αγάπη φίλη ή σύζυγος» συνέχισε.

ADVERTISING

Στηρίζει την καμπάνια #MeToo και επισημαίνει ότι το πρόβλημα υπερβαίνει τα όρια της βιομηχανίας του κινηματογράφου: «Καθόμουν με φιλενάδες που δεν ήταν στη βιομηχανία του θεάματος, και δεν υπήρχε ούτε μία που να μην είχε υπάρξει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης κάποια στιγμή. Ποτέ, στο παρελθόν, δεν είχαμε κάνει τέτοια κουβέντα».

Η ίδια ποτέ δεν παρενοχλήθηκε σεξουαλικά πάνω στο πλατό, αλλά είχε αυτήν την εμπειρία αλλού. «Στην προσωπική μου ζωή, έχω πάει σε μπαρ, μπορώ να μετρήσω τέσσερις φορές που με παρενόχλησαν, αν και με ήπιο τρόπο... Δεν είναι μόνον οι ηθοποιοί. Είναι οι δασκάλες. Είναι οι δικηγόροι. Δεν μιλάω για βιασμό, μιλάω για ανθρώπους που τους χούφτωσαν σε παμπ, που κάποιοι τους οποίους δεν γνώριζαν τους χάιδεψαν τα στήθη, που κάποιος έχωσε το χέρι του κάτω απ' τη φούστα τους» είπε.

Διευκρίνισε επίσης ότι παρά το ότι εργάστηκε σε δύο ταινίες της Weinstein Company – «Being Again», «The invitation Game» – οι εμπειρίες της με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν ήταν μόνον «πολύ καλές» και «επαγγελματικές». «Στα σίγουρα, ποτέ δεν μου ζήτησε μασάζ ή κάτι παρόμοιο» τόνισε.

Φωτό: Photo by Evan Agostini/Invision/AP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ο Μάικλ Ντάγκλας

Μισή συγγνώμη απ' την Κατρίν Ντενέβ

Μπριζίτ Μπαρντό: Υποκρίτριες και γελοίες όσες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση

Όπρα Γουίνφρεϊ: Σκέφτεται σοβαρά να είναι υποψήφια για πρόεδρος των ΗΠΑ

SHARE:

24Media Network